Šalia Krymo tilto rusai stato mįslingą konstrukciją, Rostovas vėl griaudėja, kyla liepsnos Rugpjūčio 20-osios įvykiai

2024 m. rugpjūčio 20 d. 06:30
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (35)
Pasak Rusijos Tyrimų komiteto nario, Ukraina smogė ir apgadino trečią tiltą virš Seimo upės Rusijos Kursko srityje. Vaizdo pranešimas, patvirtinantis smūgį, buvo paskelbtas Rusijos valstybinės televizijos laidų vedėjo Vladimiro Solovjovo „Telegram“ kanale
Ukrainos pajėgų operacija Kursko srityje ir toliau verčia Rusiją perkelti karius iš kitų fronto sektorių. Taip teigiama Karo studijų instituto (ISW) pranešime.
„Nuo pirmosios Ukrainos įsiveržimo savaitės Rusijos kariuomenė į Kursko sritį perdislokavo papildomų pajėgų, o iš viso į Kursko sritį greičiausiai permetė daugiau kaip 5 000 karių“, – mano analitikai.
Jei Rusijos lyderis Vladimiras Putinas nedarys nuolaidų ir atsisakys derėtis, Ukraina neturės kito pasirinkimo, kaip tik likti Rusijos Federacijos Kursko srityje ir toliau veržtis į Rusijos teritoriją, rašo „ The Times“.
Leidinys rašo, kad Ukraina nesiekia visam laikui okupuoti užgrobtos Rusijos teritorijos, tačiau ji tikisi, kad tūkstančių gerai aprūpintų karių, apmokytų vakarietiško stiliaus kombinuotų ginklų mūšio, atvykimas privers Maskvą nukreipti dėmesį nuo Rytų Ukrainos ir galiausiai įtikins V.Putiną derėtis.
Ukrainos pajėgų operacija Rusijos Kursko srityje tęsiasi. 2500 Rusijos karių gali būti apsupti iš visų pusių, sako karo apžvalgininkas Denysas Popovičius, kurį citavo portalas „Unian“.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.