Tiltų sunaikinimas Kursko srityje – itin reikšmingas: poveikis jau matosi Rugpjūčio 18-osios įvykiai (13)

2024 m. rugpjūčio 18 d. 08:45
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (29)
Pastarosiomis dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė kelių kitų Kursko srities gyvenviečių kontrolę. Karo tyrimų instituto duomenimis, per pastarąją parą, rugpjūčio 16 d., gynybos pajėgos pasistūmėjo į pietryčius nuo Suja miesto.
Konkrečiai, anot Rusijos karo tinklaraštininkų, kalbama apie jų pasistūmėjimą į rytus nuo Mirnojės gyvenvietės ir į pietus nuo Spalnoje gyvenvietės, esančių netoli šio miesto. Taip pat geolokaciniai vaizdai rodo Ukrainos kariškių aktyvumą Borki gyvenvietės ribose į pietryčius nuo miesto.
Ukrainos kovos su dezinformacija centro vadovas Andrijus Kovalenko pareiškė, kad Rusija gali rengti branduolinę provokaciją.
„Jų scenarijus apkaltinti mus terorizmu ir Kursko atominės elektrinės užpuolimu nepasiteisino, dabar jie meluoja apie „nešvarią bombą“ ir galimą mūsų provokaciją. Tai įrodymas, kad Rusija gali rengti teroristinį išpuolį“, – rašė jis.
Baltieji rūmai atsakė, ar Vladimiras Putinas gali panaudoti branduolinį ginklą atsakydamas į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operaciją Kursko srityje.
Kaip rugpjūčio 15 d. pokalbyje su žurnalistais sakė Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Kirby'is, V. Putinas yra susirūpinęs, tačiau JAV nemato Kremliaus branduolinės retorikos padidėjimo, praneša „Amerikos balsas“.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.