Po D. Trumpo rinkiminio triuko – „McDonald's“ darbuotojų pašaipos ir pyktis: „Tai yra įžeidimas“

2024 m. spalio 23 d. 22:49
Lrytas.lt
Savaitgalį kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas sprogdino internetą nauju politiniu triuku – Pensilvanijos valstijoje esančiame „McDonald's“ restorane politikas dirbo prie keptuvės. Tiesa, internautai pastebėjo, kad jis buvo be plaukų tinklelio ir pirštinių.
Daugiau nuotraukų (5)
Restorano darbuotojai išsakė savo nuomonę apie buvusio prezidento darbą – jie liko neliko sužavėti, rašo portalas „The Independent“.
D. Trumpas jau ilgą laiką kelia klausimus dėl JAV viceprezidentės Kamalos Harris darbo patirties „McDonald's“ ir nepagrįstai vadino jos pasisakymus apie laikotarpį restorane „melu“.
Respublikonas nusprendė pats išbandyti jėgas greitojo maisto restoranų tinkle, o dėl to trumpam uždarė Bakso apygardoje esantį restoraną.
Neatitiko sveikatos taisyklių
Respublikonui aptarnaujant klientus, pasiimančius maistą iš savo automobilių, ir dirbant prie gruzdintuvės, kai kas atkreipė dėmesį, kad jis nesilaikė tinkamų atsargumo priemonių. Be to, šis restoranas jau anksčiau buvo kritikuotas dėl sveikatos taisyklių pažeidimų.
Anksčiau šiais metais paaiškėjo, kad šis „McDonald's“ restoranas neatitiko Bakso apygardos sveikatos departamento atitikties reikalavimų.
Kovo mėnesį, atlikus sveikatos patikrinimą restorane, buvo nustatyti keturi pažeidimai, įskaitant ir tai, kad darbuotojai nebuvo švariai ir teisingai nusiplovę rankų.
„Maisto pramonės darbuotojai nesiplauna rankų, kaip reikalaujama, prieš užsidėdami pirštines, po nešvarių indų tvarkymo, po žalios mėsos tvarkymo, prieš tvarkydami švarius indus, įrangą, įrankius.
Restoranas turi peržiūrėti rankų plovimo reikalavimus su darbuotojais. Pastebėta, kad darbuotojai lietė žalią jautieną su pirštinėmis, o paskui keitė pirštines, tarp veiksmų neplaudami rankų“, – rašė sveikatos inspektorius.
Ataskaitoje taip pat pažymėta, kad restorane trūko plaukų tinklelių.
D. Trumpo apsilankymo „McDonald's“ metu užfiksuota, kaip dirbdamas restorane jis vilki baltus marškinius su sagomis, kečiupo spalvos kaklaraištį ir mėlyną prijuostę su geltonomis juostelėmis – tačiau be pirštinių ar plaukų tinklelio.
Laikraštis „The Independent“ kreipėsi į Bakso apygardos sveikatos departamentą ir „McDonald's“ atstovą dėl komentarų.
Socialiniuose tinkluose – kritika
Tuo tarpu „McDonald's“ tinklo darbuotojai pasidalijo savo nuomone socialinio tinklo „Reddit“ forume „McDonaldsEmployees“ („McDonald's“ darbuotojai – liet.). Jie suskubo pabrėžti, kad D. Trumpas, atrodo, neatitiko tipinių tinklo reikalavimų.
„Kur jo patvirtinti uniforminiai marškiniai? Jo kepurė?“ – klausė vienas interneto vartotojas.
„Kaip matyti iš kitų nuotraukų, jis nedėvi neslidinėjančių batų ir nebuvo užsidėjęs plaukų tinklelio“, – pridūrė vartotojas „Adinnieken“.
„Puiku, jis 5 minutes dalijo maišelius su maistu, kad galėtų nusifotografuoti. Dabar pažiūrėkime, kaip jis iš tikrųjų kelerius metus kasdien prisiima atsakomybę dirbti visą pamainą“, – rėžė kitas interneto vartotojas, pridurdamas kad tai yra įžeidimas žmonėms, kurie iš tikrųjų dirbo savo gyvenimo metu.
D. Trumpui apsilankius „McDonald's“, restoranas buvo uždarytas pusvalandžiui. Neaišku, ar per tą tarpą filialo darbuotojams buvo mokamas atlyginimas.
Federaliniai duomenys rodo, kad vidutinis greitojo maisto darbuotojas visoje šalyje uždirba nuo 13 iki 15 JAV dolerių per valandą.
Nors K. Harris užsitarnavo kelių įtakingų profesinių sąjungų palaikymą, sekmadienį D. Trumpas išvengė klausimo, ar jis pritaria minimalaus darbo užmokesčio didinimui.
„Na, aš manau taip – šie žmonės sunkiai dirba, – vietoje to atsakė D. Trumpas. – Jie yra puikūs. Ir aš ką tik pamačiau kažką – procesą, kuris yra gražus.“
Šis netradicinis rinkimų kampanijos manevras buvo naujausias D. Trumpo bandymas asmeniškai įgelti K. Harris, kuri, kaip jis nepagrįstai teigė, niekada nedirbo greitojo maisto restoranų tinkle.
„Dabar aš „McDonald's“ dirbau 15 minučių ilgiau nei Kamala“, – sekmadienį iš restorano langelio žurnalistams sakė mėlynaa prijuoste apsijuosęs D. Trumpas.
Parengta pagal „The Independent“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.