D. Trumpas prakalbo apie grasinimus V. Putinui dėl Ukrainos: „Smogsiu tiesiai į prakeiktos Maskvos centrą“

2024 m. spalio 21 d. 11:15
Lrytas.lt
Donaldas Trumpas teigė, kad jis neva grasino savo bičiuliui Vladimirui Putinui smogti Maskvai, jei Rusija įsiverš į Ukrainą. D. Trumpo teigimu, V. Putinas nuo to susilaikė, kol jis buvo JAV prezidentas, cituojant D. Trumpo interviu laikraščiui „The Wall Street Journal“.
Daugiau nuotraukų (1)
„Vladimirai, jei sieksi Ukrainos, smogsiu tau taip stipriai, kad net nepatikėsi. Smogsiu tiesiai į prakeiktos Maskvos centrą“, – pasakojo D. Trumpas.
D. Trumpas apibūdino V. Putiną kaip savo draugą ir patvirtino jų gerus santykius.
„Pasakiau: „Mes esame draugai. Nenoriu to daryti, bet neturiu kito pasirinkimo“. Pasak D. Trumpo, V. Putinas jam atsakė: „Netikiu“.
„Taip. Tu gausi tokį stiprų smūgį, kad aš tau tiesiai nuo galvos nuplėšiu tuos kupolus. Nes, žinote, jis gyvena po kupolais“, – pridūrė D. Trumpas.
Pagal D. Trumpo versiją, V. Putinas esą atsakė teigimu, kad nesiverš į Ukrainą.
Savo rinkimų kampanijos metu D.Trumpas pristatė naratyvą, kad V. Putinas nepradėjo karo prieš Ukrainą jo prezidentavimo laikotarpiu (2016–2020 m.), nes bijojo buvusio JAV prezidento. Tokiu būdu D. Trumpas bando pabrėžti Joe Bideno ir jo administracijos silpnumą.
Be to, D. Trumpas teigė, kad V. Putinas jį įspėjo apie galimą invaziją į Ukrainą. D. Trumpas taip pat tvirtina, kad karą užbaigtų vienu telefono skambučiu.
Pastarasis taip pat neseniai tiesiogiai apkaltino Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį dėl Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios.
Parengta pagal „RBC-Ukraine“ inf.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.