Izraelio pajėgos teigia Libane aptikusios požeminį „Hezbollah“ kompleksą

2024 m. spalio 15 d. 10:29
Izraelio sausumos daliniai, kariuomenės duomenimis, Pietų Libane aptiko požeminį „Hezbollah“ kompleksą. Jis buvo naudojamas kaip šiitų grupuotės elitinio dalinio „Radwan“ vadavietė, čia rasta ginklų, amunicijos ir motociklų. Kariuomenė paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti komplekse įrengti miegamieji, virtuvė bei sanitariniai mazgai.
Daugiau nuotraukų (1)
Požemis kompleksas, kariuomenės duomenimis, suprojektuotas taip, kad „Radwan“ dalinio nariai čia atvyktų, apsirūpintų įranga ir tada pėsčiomis ar motociklais patektų į Izraelio teritoriją. Kompleksas aptiktas po civiline teritorija Libano pietuose. Šių Izraelio duomenų nepriklausomai patikrinti nėra galimybės.
Patekdami į požeminį kompleksą, kariai pastebėjo vieną „Radwan“ kovotoją, kuris, remiantis kariuomenės pranešimu, čia buvo užsibarikadavęs. Kariai jį nukovė.
Žiniasklaida: Izraelis surengė antskrydžius Libano šiaurės rytuose
Izraelio ginkluotosios pajėgos, anot žiniasklaidos, surengė virtinę oro antskrydžių Libano šiaurės rytuose. Smogta kelioms teritorijoms Bekos lygumoje ir aplink Balbeko miestą, pranešė „Hezbollah“ artima televizijos stotis „Al Majadin“. Televizijos kanalas MTV kalbėjo apie mažiausiai dešimt oro smūgių Balbeke ir apylinkėse. Vaizdo įraše, kuris esą darytas Duriso kaime, buvo matyti liepsnojantis pastatas.
Balbekas, anot Izraelio žiniasklaidos, yra šiitų grupuotės „Hezbollah“ bastionas. Nuo eskalacijos pradžios praėjusio mėnesio pabaigoje regioną kelis kartus bombardavo Izraelio karinė aviacija.
Izraelio kariuomenė vis atakuoja Irano remiamo judėjimo pozicijas. „Hezbollah“ savo ruožtu toliau leidžia raketas į Izraelį. Izraelio pajėgų duomenimis, pirmadienį registruota apie 115 sviedinių, kurie iš Libano buvo paleisti į Izraelį.
Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu pareiškė, kad toliau visame Libane kovos su „Hezbollah“.
Izraelis„Hezbollah“Libanas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.