Izraelis toliau vykdo atakas prieš „Hezbollah“ pozicijas Libane

2024 m. rugsėjo 23 d. 08:09
Izraelio kariuomenė naktį į pirmadienį vėl atakavo „Hezbollah“ grupuotės pozicijas Libane. Karinės oro pajėgos šiuo metu vykdo „plataus masto atakas“, pirmadienio rytą kanale „Telegram“ pranešė kariuomenė. Detalės neskelbiamos.
Daugiau nuotraukų (1)
Irano remiami šiitų kovotojai, jų pačių duomenimis, prieš tai atakavo Izraelio šiaurinę dalį. Ir viena Irako grupuotė pareiškė dronais smogusi Izraelio karinei bazei.
Izraelio naikintuvai surengė beveik dvi dešimtis antskrydžių Pietų Libane, vėlų sekmadienio vakarą pranešė saugumo šaltiniai. Be to, Izraelio artilerija apšaudė centrines ir vakarines teritorijas Pietų Libane.
Izraelio pajėgos ir toliau vykdė veiksmus ir Gazos Ruože. Iš oro buvo atakuota islamistinio „Hamas“ judėjimo vadavietė. Ši esą buvo įsikūrusi pastate, kuriame anksčiau veikė mokykla. Šią vadavietę „Hamas“ naudojo teroristiniams išpuoliams prieš Izraelio karius ir Izraelio valstybę planuoti bei vykdyti, sakoma pranešime. Kariuomenė prieš ataką ėmėsi priemonių, kad sumažintų pavojų civiliams. Šių duomenų kol kas nepriklausomai patikrinti nėra galimybės.
Oficialioji žiniasklaida: pietų ir rytų Libane – dešimtys Izraelio antskrydžių
Pietinėje ir rytinėje Libano dalyje pirmadienį buvo suduota dešimtys Izraelio smūgių iš oro, pranešė oficialioji žiniasklaida ir naujienų agentūros AFP žurnalistai – tuo tarpu Izraelio kariuomenė nurodė Libano gyventojams pasitraukti nuo grupuotės „Hezbollah“ kontroliuojamų objektų.
Oficiali Libano nacionalinė naujienų agentūra pranešė, kad „priešų kariniai lėktuvai... per pusvalandį sudavė daugiau nei 80 smūgių iš oro“, kurių taikiniais tapo pietų Libane esančios sritys; be to, tuo pat metu „intensyvūs reidai vyko Bekos“ slėnyje rytinėje Libano dalyje. Naujienų agentūros AFP korespondentai pranešė girdėję galingus smūgius šalies pietuose ir rytuose.
Izraelio kariuomenė nurodė libaniečiams „pasitraukti“ nuo grupuotės „Hezbollah“ objektų
Izraelio kariuomenė pirmadienį nurodė Libano gyventojams pasitraukti nuo grupuotės „Hezbollah“ kontroliuojamų objektų, žadėdama įvykdyti „platesnio masto ir preciziškesnių“ atakų prieš šią Irano remiamą grupuotę.
„Mes rekomenduojame civiliams Libano kaimų gyventojams, esantiems netoli „Hezbollah“ kariniams tikslams, pavyzdžiui, ginklams saugoti naudojamų pastatų ir zonų ar jų viduje, savo pačių saugumui nedelsiant pasitraukti į saugias vietoves“, – kalbėdamas su žiniasklaida pasakė kariuomenės atstovas kontradmirolas Danielis Hagaris. Izraelio kariuomenė retai kada tiesiogiai kreipiasi į Libano liaudį.
„IDF (kariuomenė) ketina įvykdyti platesnio masto ir preciziškesnių atakų prieš visame Libane plačiai išsibarsčiusius objektus.“
D. Hagario teigimu, kariuomenė pirmadienio ryte pradėjo seriją naujų smūgių, kurių taikiniais yra „Hezbollah“ objektai.
„Smūgiai bus tęsiami artimiausioje ateityje“, – pasakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.