Iranas perspėjo Izraelį dėl „pavojingų smūgių Libane pasekmių“, juos pasmerkė ir „Hamas“ (1)

2024 m. rugsėjo 23 d. 16:38
Irano užsienio reikalų ministerija pirmadienį perspėjo Izraelį dėl „pavojingų pasekmių“ po mirtinų smūgių „Hezbollah“ buveinėms Libane.
Daugiau nuotraukų (1)
Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Nasseras Kanani pavadino Izraelio smūgius „beprotiškais“ ir perspėjo dėl „naujos sionistų avantiūros pavojingų pasekmių“.
Pirmadienį Izraelis surengė oro atakų bangą, nukreiptą prieš Irano remiamas „Hezbollah“ pajėgas Libano pietuose, per kurią, naujausiais Libano sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo mažiausiai 182 žmonės, įskaitant vaikus, o 727 buvo sužeisti.
Šie išpuoliai – didžiausias smurto proveržis „Hezbollah“ ir Izraelio konflikte nuo spalio 7 dienos, kai Gazos Ruože prasidėjo karas.
N. Kanani sakė, kad Izraelio „nusikaltimai“ palestiniečių teritorijose ir jų „ekspansija į Libaną yra akivaizdus rimtos grėsmės regioninei ir tarptautinei taikai pavyzdys“.
Jis griežtai kritikavo JAV paramą Izraeliui ir paragino Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą „nedelsiant imtis veiksmų šiems nusikaltimams sustabdyti“.
Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ pirmadienį taip pat pasmerkė Izraelio veiksmus.
„Mes, islamo pasipriešinimo judėjimas „Hamas“, teigiame, kad ši plataus masto barbariška agresija yra karo nusikaltimas“, – sakoma „Hamas“ pareiškime ir priduriama, kad grupuotė dar kartą patvirtino „savo solidarumą... su „Hezbollah“ broliais ir broliška Libano tauta“.
IranasIzraelis„Hamas“
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.