Apklausa: K. Harris lenkia D. Trumpą dviejose ypač svarbiose valstijose

2024 m. rugsėjo 19 d. 08:40
Remiantis nauja apklausa, demokratų kandidatė į JAV prezidento postą Kamala Harris dviejose ypač svarbiose valstijose aiškiai lenkia savo respublikoną konkurentą Donaldą Trumpą. Kvinipeko universiteto atliktas tyrimas rodo, kad K. Harris Pensilvanijoje renka 51 proc. balsų, o D. Trumpas – 45 proc. Mičigane atitinkamas santykis yra 50 ir 45 proc.
Daugiau nuotraukų (1)
Apklausa buvo atlikta po abiejų kandidatų TV debatų rugsėjo 10 d., kuriuos, bendru vertinimu, laimėjo K. Harris. Pensilvanijoje demokratė, lyginant su to paties instituto rugpjūčio apklausa, savo pozicijas pagerino trimis procentiniais punktais. Viskonsine atotrūkis tarp konkurentų menkesnis: čia K. Harris renka 48 proc. balsų, o D. Trumpas – 47 proc.
Pensilvanija, Mičiganas ir Viskonsinas yra tarp septynių vadinamųjų svyruojančių valstijų, kuriose vyksta ypač atkakli kova. Arizonoje, Džordžijoje ir Šiaurės Karolinoje, anot portalo „realclearpolitics“ apklausų, nežymiai priekyje yra D. Trumpas. Septintojoje valstijoje – Nevadoje – minimalia persvara pirmauja dabartinė viceprezidentė.
JAV prezidento rinkimai vyks lapkričio 5 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.