„Hezbollah“ vadeiva teigia, kad jo grupuotė patyrė didžiulį smūgį

2024 m. rugsėjo 19 d. 21:02
„Hezbollah“ vadeiva Hassanas Nasrallahas ketvirtadienį pripažino, kad jo galinga grupuotė patyrė „precedento neturintį“ smūgį, kai per išpuolius, dėl kurių ji apkaltino Izraelį, sprogo tūkstančių operatyvininkų ryšio įrenginiai.
Daugiau nuotraukų (1)
Izraelis nekomentavo išpuolių, per kuriuos visame Libane per dvi dienas žuvo 37 žmonės, o dar beveik 3 000 buvo sužeisti, tačiau pareiškė, kad išplės savo karo Gazos Ruože mastą ir įtrauks Libano frontą.
Sakydamas kalbą po antradienį ir trečiadienį surengtų atakų, kurios Libane sukėlė paniką, H. Nasrallahas įspėjo, kad Izraelis už išpuolius sulauks „teisingos bausmės“. Pasak jo, šios atakos gali būti „karo nusikaltimas arba karo paskelbimas“.
H. Nasrallahas kartu pareiškė, kad „Hezbollah“ nenutrauks jau 11 mėnesių trunkančių kovų su Izraeliu, kol nesibaigs Gazos karas. Nepaisant „viso šio kraujo praliejimo“, „Libano frontas nesustos, kol nesiliaus agresija prieš Gazą“, tvirtino jis.
H. Nasrallahas taip pat užsiminė apie Izraelio pareigūnų pažadus sugrąžinti į namus tūkstančius izraeliečių, perkeltų dėl keitimosi ugnimi per sieną su Libanu. „Negalėsite grąžinti šiaurės žmonių į šiaurę“, – nurodė jis, perspėdamas, kad „joks karinis eskalavimas, žudymai ir visapusiškas karas negali padėti grąžinti gyventojus į pasienį“.
„Hezbollah“ judėjimas yra palestiniečių smogikų grupuotės „Hamas“ sąjungininkas. „Hamas“ smogikai spalio 7 d. prieš Izraelį surengė beprecedentį išpuolį, kuris sukėlė dabartinį karą Gazos Ruože. Nuo šio karo pradžios Izraelio ir Libano pasienio teritorijoje kasdien vyksta karinė konfrontacija tarp Izraelio kariuomenės ir „Hezbollah“. Abiejose pusėse neišvengta žuvusiųjų.
Libano naujienų agentūra NNA skelbė, kad tuo metu, kai H. Nasrallahas kalbėjo, Izraelio karo lėktuvai virš Beiruto peržengė garso barjerą. Naujienų agentūros AFP korespondentai Beirute išgirdo garsius smūgius.
„Hezbollah“Izraelis„Hamas“
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.