Suimtas buvęs FTB informatorius, išgalvojęs kaltinimus korupcija J. Bideno sūnui

Jungtinėse Valstijose, anot žiniasklaidos, sulaikytas buvęs Federalinio tyrimų biuro (FTB) informatorius, išgalvojęs kaltinimus korupcija JAV prezidento Joe Bideno sūnui Hunteriui ir pačiam prezidentui. 43-ejų vyras sulaikytas Las Vegaso oro uoste, kai grįžo iš užsienio, skelbia žiniasklaida, remdamasi Generaline prokuratūra.

H. Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
H. Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2024, 12:34 PM, atnaujinta Feb 16, 2024, 12:36 PM

Jis, be kita ko, kaltinamas melavęs apie tai, kad viena Ukrainos energetikos bendrovė sumokėjo milijonines sumas prezidento sūnui ir prezidentui. „Kaltinamojo pasakojimas FTB buvo išgalvotas“, – teigiama kaltinamajame akte. Jei bus nuteistas, jam gresia iki 25 metų kalėjimo.

Informatorius savo laiku teigė, jog iš savo kontaktų Ukrainos įmonėje „Burisma“ sužinojęs, jog Hunteris Bidenas ir jo tėvas 2015/2016 metais gavo po penkis milijonus dolerių, kad koncerną „apsaugotų nuo visų galimų problemų“.

Hunteris Bidenas 2014–2019 metais turėjo pelningą postą energetikos bendrovės Stebėtojų taryboje. Jo tėvas iki 2016 m., kaip viceprezidentas, buvo atsakingas už JAV politiką Ukrainos atžvilgiu.

Hunterio Bideno, kuris, be kita ko, dėl galimų mokestinių nusikaltimų varsto teismų duris, verslo sandoriai vis buvo siejami su jo tėvu. Respublikonai Atstovų Rūmuose vykdo tyrimą dėl galimos apkaltos Joe Bidenui. Jie kaltina demokratą prezidentą piktnaudžiavus savo pareigomis siekiant finansinės naudos savo šeimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo