Tiesiog košmaras: traukinyje užpuolikui pradėjus prievartauti moterį žmonės jos negelbėjo – puolė filmuoti

Moters išžaginimas, praėjusios savaitės vakarą įvykdytas Pietryčių Pensilvanijos transporto tarnybos (SEPTA) metro traukinyje tęsėsi apie šešias minutes. Kraupų incidentą šalimais sėdėję keleiviai ne tik atvirai stebėjo, bet ir filmavo savo išmaniaisiais telefonais, pirmadienį pranešė vietos policija.

SEPTA tranzito policijos viršininkas T. Nestelis, matomas pro langą kairėje, po spaudos konferencijos 69-ojoje gatvėje, Filadelfijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
SEPTA tranzito policijos viršininkas T. Nestelis, matomas pro langą kairėje, po spaudos konferencijos 69-ojoje gatvėje, Filadelfijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
SEPTA tranzito policijos viršininkas T. Nestelis,<br>AP/Scanpix nuotr.
SEPTA tranzito policijos viršininkas T. Nestelis,<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-10-19 20:10

Vienintelis asmuo, kuris užpuolimo metu paskambino pagalbos telefonu 911, buvo tuo pačiu traukiniu važiavęs SEPTA darbuotojas, kuris tuo metu nedirbo. Jo greita reakcija leido tranzito policijos pareigūnams atvykti į įvykio vietą, nutraukti užpuolimą ir sulaikyti prievartautoją, rodo naujai pateikti įrašai.

„Norime, kad visi būtų pikti bei pasibjaurėję tokiais įvykiais ir kartu su mumis ryžtingai siektų užtikrinti mūsų sistemos saugumą, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė tranzito policijos viršininkas Thomas Nestelis. – Labai svarbu, kad visuomenė praneštų mums, kai pastebi ką nors, kas atrodo neįprasta“.

Užpuolimu kaltinamas Fistonas Ngoy tikino, kad traukinyje atpažino moterį ir priėjo prie jos norėdamas pradėti pokalbį, o jų susitikimas įvyko abipusiu sutarimu. Jis sakė policijai, kad šie kaltinimai yra melagingi.

Tačiau užpuolimą tiriantys pareigūnai bei vaizdo kamerų įrašai įtariamojo versiją paneigė.

Tyrėjų teigimu, nukentėjusioji sėdėjo viena, kai 35-erių F.Ngoy įlipo į traukinį ir atsisėdo šalia jos, o moters prašymus pasitraukti ignoravo. Šią įvykių eigą bei po to sekusį smurtinį išpuolį patvirtino SEPTA stebėjimo kamerų įrašai.

Užpuolimas įvyko trečiadienį prieš pat 22 val., kai traukinys Market-Frankfordo linija važiavo į vakarus, link Aukštutinio Darbio miestelio. Pirmadienį nebuvo aišku, kiek žmonių tuo metu buvo traukinyje, tačiau Aukštutinio Darbio policijos viršininkas Timothy Bernhardtas teigė, kad jei būtų įsikišę kiti keleiviai, auka būtų galėjusi užpuolimo išvengti.

„Mano nuomone, ten buvo daug žmonių, kurie turėjo įsikišti ir tai sustabdyti. Kažkas privalėjo imtis kokių nors veiksmų, – šeštadienį kalbėjo T.Bernhardtas. – Tai iliustruoja mūsų padėtį visuomenėje. Kas galėtų leisti, kad įvyktų kažkas panašaus. Tai kelia nerimą“, – piktinosi jis.

Tranzito policijos viršininkas T.Nestelis pirmadienį pakartojo T.Bernhardto mintis ir pridūrė, kad kritinių situacijų metu jo pareigūnams labai trūksta keleivių bendradarbiavimo.

„Keleiviai ne visada žino, kada kreiptis į policiją, – sakė jis. – Esu čia, kad pasakyčiau jums, jog pamatę netinkamą elgesį – elgesį, kurio nenorėtumėte, kad pamatytų jūsų dešimtmetis vaikas, skambintumėte 911 ir praneštumėte apie tai policijai.“

Seksualinio išpuolio auka sakė policijai prisimenanti, kad įlipo į traukinį, o iki tol, kol policijos pareigūnai nuplėšė nuo jos prievartautoją – nieko neatsimenanti.

Ji pasakojo pareigūnams, kad po darbo išgėrė kelis bokalus alaus ir įlipo ne į tą traukinį. Tyrėjai nustatė, kad ji į metro vagoną įsėdo 21.15 val. Frankfordo transporto centre Filadelfijos šiaurės rytuose.

Maždaug po minutės į traukinį įlipo F.Ngoy, teigiama pareiškime. Netrukus jis pradėjo kalbėtis su moterimi ir persėdo į gretimą vietą. Ji kelis kartus vyrą atstūmė, nes jis bandė ją paliesti ir vienu metu griebė jai už krūtinės, buvo matoma vaizdo įraše.

„Visą šį laiką nukentėjusioji akivaizdžiai stengėsi jį nuo savęs atitraukti, tačiau nesėkmingai“, – rašė tyrėjai pareiškime.

9:52 val. F.Ngoy išprievartavo moterį, o traukiniui įvažiavus į 69-osios gatvės stotelę Aukštutiniame Darbyje, SEPTA tranzitinės policijos pareigūnai jį nuo jos atplėšė ir sulaikė.

Vėliau F.Ngoy sakė policijai, kad moterį matė anksčiau, o traukinyje su ja užmezgė pokalbį, kuris peraugo į bučinius ir fizinį kontaktą. Jis teigė, kad moteris inicijavo lytinį aktą ir jo priekabiavimui nesipriešino.

Tačiau Delavero apygardos memorialinėje ligoninėje dėl patirtų sužalojimų gydoma nukentėjusioji teigė niekada anksčiau nemačiusi F.Ngoy ir niekada nedavusi jam leidimo prie jos prisiliesti.

F.Ngoy'ui buvo pareikšti kaltinimai dėl išžaginimo, seksualinės prievartos ir susijusių nusikaltimų.

Nebuvo jokių duomenų, nurodančių, kad pirmadienį jis turėjo advokatą, o kaip paskutinę savo gyvenamąją vietą kaltinamasis nurodė benamių prieglaudą.

Parengta pagal „The Philadelphia Inquirer“ ir „Independent“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.