Policijos pareigūną smaugusiam Lenkijos piliečiui skirta 2 tūkst. eurų bauda

2024 m. rugsėjo 25 d. 22:12
Rugsėjo pradžioje uostamiestyje policijos pareigūną smaugęs ir galiausiai jį sumušęs Lenkijos pilietis sulaukė teismo verdikto. Vyrui skirta 2 tūkst. eurų bauda.
Daugiau nuotraukų (1)
Anot teismo, buvo nustatyta, kad kaltinamasis šių metų rugsėjo 8 dieną Klaipėdoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, patikrinimo metu vengė policijos pareigūnui pateikti savo asmens tapatybės dokumentą, nevykdė reikalavimo – administracinio protokolo surašymo, išlaipinimo iš krovininio automobilio.
Tąkart agresyviai nusiteikęs vyras tyčia griebė už kaklo policijos pareigūnui ir jį smaugė, po to norėdamas ištrūkti, ranka sudavė nenustatytą kiekį smūgių į įvairias kūno vietas, bei pareigūną pargriovęs ant žemės, vilko.
Vis tik kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi dėl tokio savo elgesio.
Skirdamas kaltinamajam bausmę, teismas atsižvelgė į tai, jog kaltinamasis šioje byloje padarė tyčinį nesunkų nusikaltimą. Taip pat įvertino tai, jog kaltinamasis anksčiau neteistas, administracine tvarka nebaustas, dirba. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai galėjosi, tačiau jo atsakomybę sunkina tai, kad jis nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikaltimo padarymui.
Kaltinamajam skirta galutinė 2 tūkst. eurų dydžio bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.