Žinomą šalies raitelį po konkūrų varžybų prabangiame T. Barščio žirgyne prislėgė sunkūs kaltinimai: 20-metė užsienietė tvirtina buvusi išžaginta Po sulaikymo pareikšti įtarimai

2024 m. liepos 5 d. 16:11
Po tarptautinių konkūrų varžybų, įvykusių prabangiame garsaus šalies verslininko Tautvydo Barščio žirgyne „Royal Horse Resort“ Balkasodžio kaime (Alytaus r.), teisėsauga iškėlė baudžiamąją bylą dėl galimai įvykdyto sunkaus nusikaltimo – ne vieną aukštą apdovanojimą per savo karjerą pelnęs Lietuvos raitelis buvo apkaltintas 20-metės užsienietės išprievartavimu šio vieno didžiausių Europos žirgynų teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (9)
Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, jog šiuo metu yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl inkriminuojamo išžaginimo, sportininkui pareikšti įtarimai.
Užsienio šalies pilietės pareiškimas buvo gautas gegužės 28-ąją, o kitą dieną raitelis buvo sulaikytas. Šiuo metu jis nėra belangėje, jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė nei suėmimas.
Portalo lrytas.lt duomenimis, užsienietė bendradarbiavo su gerokai vyresniu už save raiteliu lietuviu žirginio sporto sferoje. Ji pati nėra raitelė.
Teisėsauga apie šį tyrimą iškart visuomenės neinformavo – nebuvo jokių pranešimų nei šalies, nei Alytaus krašto paros įvykių suvestinėse.
Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Lina Eviltienė patvirtino lrytas.lt, jog tokia byla yra iškelta, tačiau tiek ji, tiek tyrimui vadovaujančią prokurorę Laurą Mačiulytę-Valaitę laikinai vaduojanti prokurorė Neringa Kaminskienė nuo platesnių komentarų susilaikė, nukreipusi portalą į Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyrių.
Rengiant straipsnį, atsakymų iš šio skyriaus dar nebuvo gauta – jų sulaukę, pridėsime juos prie publikacijos.
Raitelis kaltinimus neigia
Konkūrų varžybos Balkasodyje vyko gegužės 24–26 dienomis, o po jų, žirgyno savininko T. Barščio žiniomis, buvo surengtas varžybų dalyvių vakarėlis.
Užsienietė kreipėsi į teisėsaugą, tvirtindama jog patyrė žinomo Lietuvos raitelio seksualinę prievartą.
Surinkę pirminius duomenis, pareigūnai pareiškė jam įtarimus, įžvelgę tam pakankamai rimtą pagrindą.
Sužinojęs, kas atsitiko, merginos tėvas, turtingas užsienio verslininkas, skubiai atvyko į Lietuvą.
Išžaginimu įtariamas sportininkas naujienų portalui lrytas.lt pareiškė, jog savo kaltės nepripažįsta, bet plačiau, kaip ir teisėsaugos pareigūnai, kažką pakomentuoti atsisakė: „Kaltinimai yra neteisingi. Vyksta ikiteisminis tyrimas, jis viską ir parodys“.
Gyveno žirgyno teritorijoje
Raitelį prislėgę kaltinimai su juo bendradarbiavusios merginos išprievartavimu verslininkui T. Barščiui yra žinomi.
„Tikslių detalių nežinau. Jiedu kurį laiką kartu treniravosi, užsiimdami žirgų sportu, gyveno mano žirgyno teritorijoje (jame yra svečiams skirti kotedžai – Red.) – galbūt artimai draugavo, o paskui, neatmestina, tarp jų kilo pykčiai“, – sakė T. Barštys, kurį su nukentėjusiosios tėvu anksčiau siejo verslo reikalai.
Pasak T. Barščio, raitelis ir mergina anksčiau esą „vaikščiojo susikibę už rankučių“.
Teigiamai apie sportininką atsiliepęs žirgyno savininkas neatmetė, jog jam tokiu būdu galėjo siekiama atkeršyti arba jo atžvilgiu pasipelnyti.
Tiesa, T. Barštys nepateikė jokių įrodymų, svarių faktų šiems savo pasvarstymams pagrįsti.
Verslininkas minėjo iš žirginio sporto žmonių aplinkos girdėjęs, kad tarp užsienietės merginos ir minėto raitelio, kurie buvo ir konkūrų varžybose gegužės pabaigoje Balkasodyje, neva buvo užsimezgę pakankamai artimi santykiai – bent jau toks įspūdis aplinkiniams buvo susidaręs, į juos pažvelgus.
T. Barščio žiniomis, pareiškimą policijai užsienio šalies pilietė parašė ne iš karto nuo galimo nusikaltimo, o praėjus 3–4 dienoms.
Pasak verslininko, anksčiau ji neva buvo užmezgusi artimesnius santykius ir su kitais vyrais.
„Merginos pareiškimas teisėsaugai manęs neįtikina: manyčiau 50 proc. prieš 50“, – aiškino T. Barštys, čia pat pridūręs, jog visgi labiau tiki raiteliu nei jos žodžiais.
Pripažinta nukentėjusiąja
Tačiau jeigu santykiai ir buvo artimi, tai, žinoma, niekam nesuteikia jokios teisės naudoti jėgą ar prievartą.
Ar išžaginimu įtariamas raitelis kaltas, paaiškės teisėsaugos tyrimo, o galbūt ir teisminio proceso metu.
Pareiškimą parašiusi mergina yra oficialiai pripažinta nukentėjusiąja.
Jei bus įrodyta sportininko kaltė, jam grės laisvės atėmimas iki 7 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.