Po sudėtingo tyrimo Kaune sučiuptas prieš mėnesį moterį išžaginęs įtariamasis

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai po aktyvių paieškų nustatė ir sulaikė vyrą, kuris prieš mažiau nei mėnesį Kaune galimai išžagino nepažįstamą moterį.

Antrankiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apskrities VPK

2024-05-24 11:33, atnaujinta 2024-05-24 11:34

Praėjusio mėnesio pabaigoje gautas pranešimas, kad balandžio 28 d. apie 23 val. Kaune, Savanorių pr., vyras, panaudodamas fizinę jėgą, privertė lytiškai santykiauti moterį. Nukentėjusioji kitos dienos vakarą kreipėsi į policijos pareigūnus, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo ir ėmėsi visų priemonių siekiant išaiškinti įvykdytą nusikalstamą veiką.

Intensyvus tyrimas, nors ir komplikuotas dėl nuošalesnės vietos ir liudininkų nebuvimo, atnešė sėkmingus rezultatus. Nustatytas įtariamasis (gim. 1987 m.) neįtarė ir nesitikėjo, kad yra ieškomas ir bus suimtas. Gegužės 23 dienos rytą jis buvo sulaikytas Kaune.

Vyras anksčiau žinomas policijos pareigūnams už turtinius nusikaltimus.

Kauno apskrities VPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo. Už nusikalstamą veiką įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Tyrimą organizuojančios ir jam vadovaujančios Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorės prašymu kauniečiui, kuris galimai išžagino moterį, skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviems mėnesiams.

Policijos pareigūnai ragina nukentėjusius, kurie patyrė seksualinį priekabiavimą, prievartavimą ar panašiai, neslėpti ir apie tai pranešti kuo skubiau policijai skambinant telefonu 112 arba elektroninių paslaugų sistemoje ePolicija.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.