A. Armonaitė: konservatorių šansai formuoti koaliciją žuvo Laisvės partijai rinkimuose neperkopus 5 proc. kartelės

2024 m. spalio 17 d. 08:49
Po pirmojo Seimo rinkimų turo už socialdemokratų nugarų likusiems konservatoriams neskubant pripažinti pralaimėjimo, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tikina, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) viltys formuoti koaliciją išblėso su nesėkmingu jos vadovaujamų „laisviečių“ pasirodymu.
Daugiau nuotraukų (1)
„Mane stebina ta viltis, neva konservatoriai dar turi kažkokių šansų formuoti valdančiąją daugumą. Konservatorių šansai formuoti valdančiąją daugumą žuvo tą naktį, kai Laisvės partija neperėjo 5 proc. kartelės. Giliai viduje, manau, visi partijos (konservatorių – ELTA) lyderiai tai supranta“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Armonaitė.
„Kita vertus, matyt, yra ir daugiau priežasčių, kodėl nepavyks TS-LKD suformuoti daugumos – ne tik dėl rinkimų rezultatų, nes socdemai laimėjo, bet ir dėl to, kad jie nelabai moka dirbti koalicijoje, nemoka telkti koalicijų ir nesistengia to daryti“, – aiškino „laisviečių“ lyderė.
ELTA primena, kad sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Laisvės partija neperžengė minimalios 5 proc. kartelės ir rinkimus daugiamandatėje apygardoje pralaimėjo. Tiesa, trys laisviečiai dar turi šansą patekti į Seimą įveikę konkurentus vienmandatėse rinkimų apygardose: Aušrinė Armonaitė – Pasaulio lietuvių, Morgana Danielė – Žirmūnų bei T. V. Raskevičius – Naujamiesčio-Vilkpėdės apygardoje.
Jau po pirmojo Seimo rinkimų turo daugiausiai mandatų pelniusi Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) ėmė formuoti būsimą valdančiąją daugumą. Į premjerės postą besitaikanti Vilija Blinkevičiūtė nurodė, kad būsimoji koalicija turėtų būti formuojama iš trijų partijų – socialdemokratų, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS).
Tiesa, „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis yra užsiminęs, jog kaip tinkamesnius koalicijos partnerius matytų liberalus, o ne valstiečius.
Visgi, V. Blinkevičiūtė antradienį žurnalistams tikino, kad tokio scenarijaus kol kas neprojektuoja.
Savo ruožtu konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis nesitraukia nuo vaivorykštinės koalicijos idėjos ir tikina, kad TS-LKD galėtų dirbti bendroje daugumoje su socialdemokratais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.