V. Blinkevičiūtė atsakė R. Žemaitaičiui: koalicijoje su „Nemuno aušra“ dirbti nesiruošiame

2024 m. spalio 9 d. 14:17
Raminta Majauskaitė
Partijos „Nemuno aušra“ pirmininkui Remigijui Žemaitaičiui trečiadienį pareiškus, kad raudonąsias linijas prieš Seimo rinkimus brėžiantiems socialdemokratams gali kilti sunkumų formuojant valdančiąją daugumą, šios partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė kartoja – koalicijoje bendro darbo galimybės su antisemitiniais pareiškimais Seimo nario priesaiką sulaužiusio politiko vedama jėga nematanti.
Daugiau nuotraukų (12)
„Esu, iš tikrųjų, tvirta. Tikrai labai aiškiai dar kartą pasakau, kad nesiruošiame dirbti bendroje koalicijoje su „Nemuno aušra“, – trečiadienį išankstiniame balsavime dalyvavusi V. Blinkevičiūtė sakė žurnalistams.
Anksčiau tokios galimybės – formuoti koaliciją su iš Seimo pasitraukusio politiko vedama jėga – Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė neatmetė.
Visgi, kaip rugsėjo pradžioje pabrėžė socialdemokratų vedlė, R. Žemaitaitis savo elgesiu peržengė ribas.
Trečiadienį R. Žemaitaitis tikino manantis, kad tiems politikams, kurie brėžė raudonąsias linijas, gali tekti dirbti mažumos Vyriausybėje kartu su konservatoriais.
Todėl politikas, omenyje turėdamas socialdemokratus, teigė, jog partijos po rinkimų gali būti priverstos atsitraukti nuo pozicijų, kurias išsakė iki rinkimų.
„Jeigu tikint apklausų duomenimis, aš kažkodėl tikiu, kad tiems, kurie čia labai spjaudėsi prie stalo, gali tekti susėsti ir šnekėtis“, – sakė jis.
ELTA primena, kad stebint augantį antisemitiniais pareiškimais Seimo nario priesaiką sulaužiusio R. Žemaitaičio vedamos „Nemuno aušros“ populiarumą, dalis politinių partijų taip pat viešai pareiškė, kad po rinkimų į parlamentą nematytų bendro darbo su šia partija.
Savo ruožtu konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis paragino centro kairėje ir dešinėje esančias partijas tartis ir taip po spalį vyksiančių rinkimų užkirsti kelią radikalioms jėgoms pateikti į valdžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.