Vėl įsiliepsnojo konfliktas tarp Ž. Pinskuvienės ir T. V. Raskevičiaus: apsikeitė kandžiomis replikomis

2024 m. rugsėjo 26 d. 16:46
Lrytas.lt
Socialiniuose tinkluose toliau tęsiasi Laisvės partijos atstovo Tomo Vytauto Raskevičiaus ir Širvintų rajono merės, Regionų partijos narės Živilės Pinskuvienės konfliktas dėl Širvintose tebestovinčio sovietinio obelisko.
Daugiau nuotraukų (10)
Konfliktas tarp politikų dėl obelisko įsisuko maždaug prieš mėnesį. T.V.Raskevičiui užkliuvo tai, kad Širvintose esančiose kapinėse tebestovi sovietinius laikus menantis paminklas. Rugpjūčio pabaigoje „laisvietis“ pats nuvyko į Širvintas ir vėliau kreipėsi į desovietizacijos komisiją.
Širvintų rajono merė atšovė, esą Seimo nario apsilankymas Širvintose yra savotiškas kerštas už Lietuvos regionų frakcijos iniciatyvas, nukreiptas prieš LGBTQ+ bendruomenę.
„Vienas vienintelis tas pats T.V.Raskevičius ir vaikšto aplink šitą betoninį paminklą. Obeliskas, kaip stiebas, kaip pagalys stovintis, gal jam jis kažką tai primena, gal sukelia kokių malonių efektų ar minčių“, – rėžė Ž.Pinskuvienė.
Ginčai dėl obelisko atgaivinti ir vėl, prieš kelias dienas T.V.Raskevičiui savo feisbuko paskyroje paskelbus, kad jis renka pinigus obelisko nugriovimo darbams.
„Pasinaudodamas galimybe rinktis mažas aukas rinkiminės kampanijos metu, kviečiu visus, kurie yra neabejingi Lietuvos desovietizacijai, paaukoti mano rinkiminei kampanijai. Nuo šiol visas paukotas lėšas skirsiu Širvintų obelisko nukėlimo darbams.
Kol Ž.Pinskuvienė matuojasi Seimo nario kėdę, jos valdomos Širvintos ir toliau lieka langu į sovietmetį. Merei nurodyta pervadinti sovietinių veikėjų vardais pavadintas gatves – nepadaryta. Desovietizacijos komisija nagrinėja prašymą pašalinti okupantams skirtą obeliską – merė sako: per brangu.
Tiesa, Živilė nesikuklina – sako, Raskevičiau, pasiimk tą obeliską, jei jo tau taip reikia. Tai gal vis tik desovietizuojam Pinskuvienės Širvintas?“ – rašė Laisvės partijos atstovas.
Ketvirtadienį į šį pasiūlymą sureagavo ir pati Ž.Pinskuvienė. Ji savo atsaką nusifilmavo ir įkėlė į socialinius tinklus.
„Tik išvažiuok vieną dieną iš rajono ir jau T.V.Raskevičius kėsinasi į Širvintas. Na, o dabar kreipiuosi į narkotikų Laisvės partijos veikėją, Seimo narį T.V.Raskevičių.
Tomai, jūs savo feisbuko paskyroje paskelbėte akciją. Kviečiate žmones, jūsų rinkėjus aukoti jums pinigus, už kuriuos jūs neva planuojate demontuoti Širvintose stovintį betoninį obeliską, kuris niekam kitam, išskyrus jus, neįdomus.
Sakau jums, geriau tuos pinigus skirkite jūsų narkotikų laisvės politikos nukentėjusių vaikų šeimoms, nes jūsų brukama narkotikų laisvės ir propagandos politika padarė ir teberado milžinišką žalą Lietuvai, ypač vaikams ir jaunimui.
Dabar jūs viešai kviečiate žmones aukoti į jūsų rinkimų sąskaitą pinigus, ir įsipareigojate visas surinktas lėšas skirti betoninio obelisko nukėlimo darbams.
Tamsta T.V.Raskevičiau, primenu ir dar kartą supažindinu jus su įstatymu, kad rinkimų metu į rinkimų sąskaitą žmonių paaukotas lėšas galit naudoti tik su rinkimais susijusioms išlaidoms apmokėti. Todėl jūsų paskelbta akcija yra ne tik nenormali, bet ir nelegali“, – vaizdo įraše kalbėjo Ž.Pinskuvienė.
Širvintų rajono merė pasiūlė T.V.Raskevičiui už gautus pinigus geriau pastatyti paminklą „visoms jūsų narkotikų laisvės politikos aukoms“.
Atsaką merei kaipmat parengė ir pats T.V.Raskevičius. Jis ironizavo, kad Ž.Pinskuvienė greičiausiai pikta po trečiadienį jos partijai neva ne itin pasisekusių debatų.
„Šį kartą Širvintų carienė, tik jau su ašaromis akyse, aiškina, kad mano įsipareigojimas nukelti raudonarmiečiams pašlovinti skirtą obeliską Širvintose yra rinkiminė akcija, ir tam rinkti lėšas esą yra nelegalu.
O aš manau, kad Ž.Pinskuvienė tiesiog patalogiškai bijo atsisveikinti su tam tikrais sovietiniais reliktais Širvintose ir tokiu būdu smarkiai nuvilti dalį savo rinkėjus. Todėl aš norėčiau pakviesti gerbiamą Ž.Pinskuvienę nebijoti.
Taip, Širvintų desovietizacija yra mano rinkiminės kampanijos dalis. Ir tai nėra nė kiek labiau nelegalu, nei Ž.Pinskuvienės rinkiminės kampanijos statymas ant neapykantos kurstymo ar neįgalių vaikų suvarymo į specialius getus. Ir tai nėra nė kiek labiau nelegalu, negu galimai atlyginimų mokėjimas vokeliuose Pinskų šeimos įmonėje.
Ir tai nėra nė kiek labiau nelegalu, negu okupantų vykdytas Lietuvos laisvės gynėjų pakasinėjimas bevardžiuose kapuose, kol tuo tarpu raudonarmiečiams buvo statomi juos šlovinantys obeliskai, kuriuos šiandien taip saugo Ž.Pinskuvienė.
Todėl norėčiau pakviesti Živilę desovietizuotis ir nustoti verkšlenti prieš kameras, o visus Lietuvos žmones, neabejingus desovietizacijos procesams, norėčiau pakviesti ir toliau aukoti Širvintų obelisko nukėlimo darbams, arba prie šio proceso prisidėti techninėmis priemonėmis“, – pasiūlė jis.
2022 m. Rusijai pradėjus masinę invaziją į Ukrainą, Širvintų rajono tarybos opozicijos atstovai pradėjo diskutuoti, jog minėtą obelisk reikėtų nugriauti.
Visgi, merė Ž.Pinskuvienė tuomet teigė, jog tai bus padaryta tik Vyriausybės nurodymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.