Po teismo sprendimo M. Sinkevičius turės trauktis iš Seimo rinkimų ir mero pareigų: „Apgailestauju ir atsiprašau“ (13)

2024 m. rugsėjo 19 d. 13:35
Lrytas.lt
Lietuvos apeliaciniam teismui palikus galioti žemesnės instancijos sprendimą ir pripažinus Jonavos merą bei socialdemokratų kandidatą į Seimą Mindaugą Sinkevičių kaltu, jis turės trauktis iš rinkimų kovos ir mero pareigų.
Daugiau nuotraukų (4)
„Apeliacinis teismas ką tik priėmė savo verdiktą. Deja, jis man nėra palankus. Nesiruošiu teismo sprendimo vertinti, nes savo vertinimais būsiu subjektyvus. Teismo sprendimą gerbiu ir jis bus vykdomas.
O tai reiškia, jog netrukus nutrūks mano, kaip Jonavos rajono savivaldybės mero, įgaliojimai“, – feisbuke paskelbė M.Sinkevičius.
Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė iškart po paskelbto teismo verdikto nurodė, kad M.Sinkevičius turės išsibraukti iš partijos rinkiminio sąrašo į Seimą, kuriame buvo įrašytas paskutiniuoju numeriu.
„Kadangi apeliacinės instancijos nutartis turi būti nedelsiant vykdoma, žinoma, apgailestaujame, bet jis turės pasitraukti iš mūsų partijos rinkimų sąrašo ir taip pat ir iš mero pareigų“, – situaciją komentavo R.Budbergytė.
Tiesa, socialdemokratė pripažino, kad partija tikėjosi kiek kitokio teismo sprendimo. Jį politikė vadino per griežtu. Pats M.Sinkevičius dar nežino, ar skųs sprendimą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.
„Šiandien dar per anksti atsakyti, ar skųsime šią nutartį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Tikiuosi, kad mano įgaliojimų nutrūkimas nesukels didelės sumaišties ir neparalyžiuos sklandaus Jonavos rajono savivaldybės darbo“, – teigė Jonavos meras.
Jis atsiprašė jonaviečių, kad nepateisino jų lūkesčių.
„Žinoma, kad po šio sprendimo mano gyvenimas keisis ir tik laikas parodys, kokie bus tie pokyčiai. Apgailestauju ir atsiprašau, kad gavęs didžiulį jonaviečių rinkėjų pasitikėjimą 2023 metų mero rinkimuose nepateisinau jūsų lūkesčių ir nuvyliau.
Mero pareigose pradėjau dirbti 2011 metais ir su pertrūkiais dirbau daugiau nei 10 metų. Net ir didžiausi kritikai nepaneigs, kad per šį laiką mūsų kraštas keitėsi, vystėsi ir augo. Kartu su komanda darėme viską, kad Jonava būtų patraukli vieta kurti savo gyvenimą.
Manau, kad daugeliu atveju mums pavyko ir tie pokyčiai materializavosi į realius projektus, kuriančius pridėtinę vertę visai bendruomenei. Pradėti darbai ir toliau nesustos. Man buvo didžiulė garbė ir atsakomybė būti daugelio įvykusių pokyčiu katalizatoriumi.
Dėkoju savo nuostabiai komandai Jonavos rajono savivaldybėje – mūsų kelionė buvo prasminga darbais. Ačiū šeimos nariams, draugams ir bičiuliams kurie mane stiprino ir palaikė.
Gyvenimas su šiuo sprendimu nei baigiasi, nei sustoja. Po trumpo atokvėpio judėsiu pirmyn“, – rašė M.Sinkevičius.
Primename, kad Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį paliko galioti bausmę už piktnaudžiavimą, dokumentų suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu, taip pat turto pasisavinimą nuteistam Jonavos merui M.Sinkevičiui.
Gegužės 27 dieną Kauno apygardos teismas Jonavos merui skyrė 12,5 tūkst. eurų baudą, trejiems metams atėmė galimybę dirbti valstybės tarnyboje. Meras savo kaltės nepripažino. Apeliacinio teismo sprendimas įsiteisėjo iškart, tačiau šalys per tris mėnesius galės kreiptis su skundais į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą.
Kaip skelbta anksčiau, galimu būsimu premjeru anksčiau įvardytas M.Sinkevičius LSDP narių buvo išreitinguotas pirmuoju numeriu kandidatų sąraše. Tačiau politikas sulaukė nepalankaus teismo sprendimo ir buvo pripažintas kaltu, jis atsidūrė sąrašo paskutinėje – 141 – vietoje.
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų pagrindu M.Sinkevičiui pateikti kaltinimai dėl 2019–2023 m. Jonavos rajono savivaldybės administracijai galimai padarytos 1 tūkst. 487 eurų turtinės žalos.
Jonavos meras M.Sinkevičius, pernai kilus įtarimams dėl savivaldybės tarybos nario veiklai skirtų lėšų panaudojimo skaidrumo, paskelbė stabdantis narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje.
Lietuvos savivaldybių asociacija yra laikinai sustabdžiusi M.Sinkevičiaus vadovo šioje asociacijoje pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.