Žiežirba tarp Ž. Pinskuvienės ir T. V. Raskevičiaus: užfiksavo politiką sukant ratus aplink savivaldybę (9)

2024 m. rugpjūčio 21 d. 19:35
Lrytas.lt
Vis labiau artėjant Seimo rinkimams politikai toliau nevengia aštrių susidūrimų su savo oponentais. Į savotišką konfliktą ir vėl įsivėlė Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė, šįkart susikirtusi su Laisvės partijos nariu, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininku Tomu Vytautu Raskevičiumi.
Daugiau nuotraukų (7)
Širvintų vadovės vyro, Regionų partijos pirmininko Jono Pinskaus su kolegomis Seime registruotas siūlymas drausti ugdymo įstaigose pateikti bet kokią informaciją apie LGBTIQ bendruomenę be raštiško tėvų sutikimo, o tą darančius bausti tūkstančio eurų bauda, papiktino dalį žmogaus teisių klausimais besirūpinančių politikų.
Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen aiškino, kad toks J.Pinskaus vadovaujamos frakcijos siūlymas prilygsta „kovai su nematomais priešais“, „laisvietis“ T.V.Raskevičius taip pat tokią iniciatyvą įvertino itin aštriai.
„Kolegoms dar siūlyčiau uždrausti Lietuvoje „Netflix“, nes ten irgi labai daug gėjų. O gal galima išvis drąsiau pavaryt prieš rinkimus ir uždraust internetą. Vis tiek ten visokios neigiamos informacijos, nesuderinamos su „tradicinėmis vertybėmis“, apstu.
O aš, savo ruožtu, planuoju užregistruot draudimą mokyklose kalbėt apie Pinskuvienę, nes tikrai kenkia – tiek psichinei, tiek emocinei sveikatai“, – feisbuke prieš kelias dienas rašė Laisvės partijos narys.
Merė skolinga neliko – antradienį Ž.Pinskuvienė savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu – pro savivaldybės langą ji žvelgė į kiemą, kuriame ratus suko pats T.V.Raskevičius. Politikas kaip tik buvo atvykęs į šį miestą.
„LGBT profesionalas, Lietuvos gėjų paradų veidas, Seimo narys T.V.Raskevičius jau visą valandėlę vaikštinėja po Širvintų rajono savivaldybės langais, bet neišdrįso – neužėjo.
Galiu tik spėti, kokia yra jo apsilankymo priežastis. O priežastis, matyt, viena vienintelė.
Lietuvos regionų partijos frakcija Seime užregistravo įstatymo projektą, šiuo metu labai reikalingą – apsaugoti mūsų vaikus nuo LGBT propagandos, kurią skleidžia būtent tokie kaip T.V.Raskevičius“, – vaizdo įraše kalbėjo Ž.Pinskuvienė, pridūrusi, kad pas jos sutuoktinį „laisvietis“ atvažiuoti „pabijojo“.
„Sveikas atvykęs į išlaisvintą nuo LGBT propagandos rajoną“, – feisbuke į T.V.Raskevičių kreipėsi Širvintų merė.
Iš pradžių į tokį apsistumdymą T.V.Raskevičius, panašu, žiūrėjo pro juoko prizmę.
„Kai kuriose karalystėse piktos burtininkės viską mato, viską girdi? Kas dabar bus?“, – klausė jis.
Tačiau vėliau Laisvės partijos narys jau rimtai atkreipė dėmesį, kad likus tiek nedaug laiko iki Seimo rinkimų Ž.Pinskuvienė pradėjo neapykantos kampaniją prieš LGBT bendruomenę.
Jis taip pat pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame išdėstė savo poziciją.
„Tokiems žmonėms kaip ji neapykanta mažumoms ir sovietmečio nostalgija yra neatsiejami. Ant panašių metodų pastatyta putlerio karjera ir autoritetas ruSSijoje.
Jei Pinskuvienės politinės kampanijos dalis yra persekioti LGBT žmones ir puoselėti sovietinį sentimentą, tai mano viena iš užduočių bus pasirūpinti Širvintų desovietizacija ir tokių politikų kaip Pinskuvienė neišrinkimu“, – tvirtino politikas.
Tai – jau ne pirmas atvejis, kai Ž.Pinskuvienė patenka į apsižodžiavimus su politiniais oponentais. Neseniai pati Regionų partija išplatino vaizdo įrašą, kuriame Širvintų merė tiesiog išplūdo partijos „Nemuno aušra“ lyderį Remigijų Žemaitaitį, įsiveržė į jo susitikimą su rinkėjais ir jį išvadino melagiu.
J.Pinskaus inicijuotame Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo papildyme apibrėžiamas draudimas ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklose nepilnamečiams be tėvų raštiško sutikimo skleisti bet kokią informaciją, susijusią su kita nei heteroseksualia orientacija.
Projektą įregistravę Seimo nariai taip pat teikė ir Administracinių nusižengimų kodekso papildymą.
Siūlomame kodekso straipsnyje numatoma, kad ugdymo įstaigos, pirmą kartą pažeidusios įstatymą, galėtų būti baudžiamos nuo 100 iki 300 eurų siekiančiomis baudomis. Įvykdžius pakartotinį pažeidimą, bauda siektų ir 1 tūkst. eurų, numatoma pataisose.
Parlamento vadovės nuomone, skirti baudas, remiantis Vengrijos pavyzdžiu, gali būti pavojinga.
„Manau, kad tas siūlymas <...> imti pavyzdį iš Vengrijos, eiti tokiu keliu, kai kuriami priešai įsivaizduojami, ir su jais tuomet kovojama visomis pajėgomis, įvedant naujas baudas, tai yra pavojingas kelias. Ir šiaip apmaudu, kad parlamente mūsų tokios iniciatyvos kyla“, – Eltai teigė V.Čmilytė-Nielsen.
Pagal šiuo metu galiojantį Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą, neigiamą poveikį daro tokia informacija, „kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.
Praėjusių metų lapkritį Vyriausybė siūlė atsisakyti šios nuostatos, tačiau Seimas siūlymui nepritarė.
Dėl šios nuostatos išaiškinimo Vyriausybė vasario mėnesį jau kreipėsi į Konstitucinį teismą. Tikimasi, kad tai užkirs kelią panašių iniciatyvų kėlimui ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.