A. Širinskienė stojo ginti R. Žemaitaičio: viešai ne juokais susipliekė su Ž. Pinskuviene (13)

2024 m. rugpjūčio 12 d. 12:39
Lrytas.lt
Iš pradžių įsivėlusi į konfliktą su partijos „Nemuno aušra“ lyderiu Remigijumi Žemaitaičiu, Širvintų rajono merė, Regionų partijos vicepirmininkė Živilė Pinskuvienė toliau kariauja su R.Žemaitaičio bendražyge parlamentare Agne Širinskiene. Po penktadienį įvykusios R.Žemaitaičio ir Ž.Pinskuvienės akistatos šios politikės nesutarimus perkėlė į feisbuką.
Daugiau nuotraukų (12)
Kaip penktadienį skelbė portalas lrytas.lt, Širvintose į susitikimą su rajono gyventojais atvykęs partijos „Nemuno aušra“ pirmininkas R.Žemaitaitis sulaukė netikėto merės Ž.Pinskuvienės vizito, kurio metu politikui jį užkūrė tikrą pirtį.
Su lapų šūsniu prie R.Žemaitaičio priėjusi Ž.Pinskuvienė skėlė kalbą apie tai, koks šis yra melagis. Apstulbęs politikas mėgino įsiterpti ir atsakyti į merės kaltinimus, tačiau baigusi savo kalbą Ž.Pinskuvienė išskuodė laukan.
Ž.Pinskuvienė kaltino R.Žemaitaitį, kad šis vienoje televizijos laidoje esą skleidė netiesą apie jos vyro Jono Pinskaus balsavimus Seime, neva šis palaikė valdančiųjų teiktą biudžetą, jų teiktus projektus dėl skiepų.
Pati Ž.Pinskuvienė baksnojo į balsavimų rezultatus rodydama, kad R.Žemaitaitis nepalaikė PVM mažinimo maisto produktams, nes balsavime apskritai nedalyvavo, o balsuojant dėl Civilinės sąjungos įstatymo projekto buvęs parlamentaras susilaikė.
Tiesa, savo naujojo bendražygio ginti stojusi A.Širinskienė savo feisbuko paskyroje klausė Ž.Pinskuvienės, kur jos pačios vyras buvo per balsavimą dėl Civilinės sąjungos įstatymo projekto, nes jame jis taip pat nedalyvavo.
„Kadangi logorėja tęsiasi – matau jau ir apmokėtas merės Živilės reklamas, koks blogas Žemaitaitis, kad susilaikė balsuojant dėl partnerystės (o tas iš esmės reiškia tą patį, kaip ir balsavimas „prieš“), tai užduosiu klausimą. Mere Živile, o kur buvo Pinskus, kai svarstymo stadijoje reikėjo balsuoti „prieš“ partnerystę? Kur jo balsas?
Irgi išbalsavo kojom, kaip dėl Navickienės tyrimo balsuojant, kad konservatoriams eilinį kartą padėt? Nes Žemaitaičio „prieš“ aš tai matau“, – klausė A.Širinskienė.
Kelis įrašus dar anksčiau A.Širinskienės atžvilgiu pasiskelbusi Ž.Pinskuvienė dėl šio, rodos, įsižeidė labiausiai. Ji pareiškė, kad A.Širinskienė nusirito žemyn, ir pridėjo įrodymus, jog tądien J.Pinskus gulėjo ligoninėje.
„Miela Agne, suprantu, kad stengiatės apginti ir įsiteikti savo eilinės partijos vadui, tačiau mėtytis tokiais kaltinimais ir priekaištauti žmogui, kuris tuo metu, ką jūs puikiai žinote, ilgą laiką gydėsi ligoninėje yra šlykštu ir apgailėtina. Kita vertus, tai tik parodo tikrąjį Jūsų veidą! Sėkmės toliau riedant žemyn“, – rėžė Ž.Pinskuvienė.
Tačiau A.Širinskienė kivirčą tęsė ir toliau.
„Pagaliau merė Živilė už savo vyrą paaiškino, pateikdama savo gegužės 17 d. postą, kad tuo metu sutuoktinis gulėjo ligoninėje. Balsavimas vyko gegužės 25 d., tai patikėkim, kad liga buvo užsitęsusi. Ir laukiam paaiškinimo, kodėl gi Pinskus balsavo už priverstinius skiepus.
O taip pat būtų miela sulaukti ponios Živilės atsiprašymo už skleidžiamą melą, kad Žemaitaitis, neva, pritaria partnerystei. Kai aiškiai matome jo balsavimą prieš arba susilaikymus balsuojant (kas de facto reiškia taip pat buvimą prieš ir neleidimą oponentams priimti teigiamo sprendimo)“, – tvirtino A.Širinskienė.
Atsakydama į Ž.Pinskuvienės įrašus, pirmadienį A.Širinskienė pasidalijo „pirmos pagalbos paketuku“, kurį išsiuntė Širvintų rajono merei. Jame – įvairiausi vaistai.
Plačiau apie R.Žemaitaičio ir Ž.Pinskuvienės susidūrimą skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.