Trečiadienį planuojamas dar vienas I. Šimonytės ir G. Nausėdos susitikimas

Praėjusią savaitę iš posto pasitraukus socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei, trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda dar kartą susitiks su premjere Ingrida Šimonyte.

​Praėjusią savaitę iš posto pasitraukus socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei, trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda dar kartą susitiks su premjere Ingrida Šimonyte.<br>Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos / R.Dačkaus nuotr.
​Praėjusią savaitę iš posto pasitraukus socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei, trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda dar kartą susitiks su premjere Ingrida Šimonyte.<br>Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos / R.Dačkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustė Lyberytė

Jun 18, 2024, 4:02 PM, atnaujinta Jun 18, 2024, 4:23 PM

Apie tai Eltai patvirtino šalies vadovo patarėjas Ridas Jasiulionis.

Prieš savaitę politikai susitiko netrukus po to, kai į skandalą dėl ryšių su „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu, iš posto pasitraukė konservatorė M. Navickienė.

M. Navickienė vadovavo ne tik Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (ŠMSM), bet ir laikinai ėjo švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas.

Po susitikimo su I. Šimonyte šalies vadovas teigė, jog sulaukė poros kandidatūrų pakeisti švietimo ministrą bei vienos pavardės į socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

„Aptarėme galimus kandidatus tiek į švietimo, mokslo ir sporto ministro poziciją ir socialinės apsaugos ir darbo ministro poziciją. Į pirmąją poziciją yra du kandidatai, į antrąją – vienas. Pavardžių minėti kol kas negaliu, nes tai dar nėra oficialiai pateikta“, – žurnalistams po susitikimo Prezidentūroje teigė G. Nausėda.

Ketvirtadienį portalas lrytas.lt skelbė, kad Vyriausybės vadovės klausimo, ar sutiktų vadovauti šiai ministerijai, sulaukė konservatorių frakcijos Seime seniūnė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė. Tuo metu, anot portalo šaltinių, į SADM ketinama siūlyti dabartinį viceministrą Vytautą Šilinską.

Vėliau premjerė patikino, kad R. Morkūnaitė-Mikulėnienė galėtų užimti švietimo ministrės pareigas, tačiau plačiau tokios galimybės nekomentavo.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.