Iš posto verčiamas Seimo kancleris – politikai pareigūną ragina trauktis nelaukiant balsavimo

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen turi nemalonių žinių jos pasirinktam Seimo kancleriui Modestui Gelbūdai. Šaltinių teigimu, Liberalų sąjūdžio lyderė kanclerį penktadienį turėtų informuoti apie Seimo narių jam išreikštą nepasitikėjimą.

Modestas Gelbūda<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Modestas Gelbūda<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 5:16 PM

V.Čmilytė-Nielsen kol kas nekomentuoja būsimų ketinimų bei neatskleidžia, kodėl M.Gelbūdai bus siūloma trauktis iš posto, bet ketvirtadienį buvo surinkta ir jai perduota beveik 80 Seimo narių, reikalaujančių, kad kancleris trauktųsi iš pareigų, parašai.

Neoficialiomis žiniomis, tikimasi, kad M.Gelbūda iš posto pasitrauks savo noru, kitaip esą neišvengiamai būtų rengiamas balsavimas dėl nepasitikėjimo šiuo pareigūnu.

M.Gelbūdos pasitraukimo iš Seimo kanclerio posto pradėta reikalauti dar praėjusių metų pabaigoje.

Daugiausia įtampų tuomet kilo dėl kanceliarijoje pradėtos atlyginimų pertvarkos, sukėlusios tiek Seimo kanceliarijos darbuotojų, tiek politikų nepasitenkinimą.

Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis tada teigė, kad jeigu kancleris iki kovą prasidėsiančios pavasario sesijos esmingai nepagerins savo darbo veiklos, Seimo valdyba spręs tolesnį jo likimą.

Šaltinių teigimu, M.Gelbūdai skirtą raginimą trauktis iš pareigų parėmė tiek opozicijai, tiek pozicijai priklausantys parlamentarai.

Opozicijos pradėtą parašų rinkimo faktą patvirtinęs Seimo vicepirmininkas konservatorius Paulius Saudargas lrytas.lt teigė, kad parašų surinkta daugiau nei pakankamai. „Iniciatyva sulaukė didžiulio Seimo narių palaikymo. Matyt, per visą kadenciją priekaištų kancleriui susikaupė daug. Nusivylimo kanclerio darbu yra ir opozicijoje, ir valdančioje koalicijoje“, – pripažino jis.

Anot P.Saudargo, daug spręstinų problemų nėra sprendžiamos arba tai daroma per lėtai ir neefektyviai. „Gal ne už viską kancleris yra atsakingas tiesiogiai, bet jis yra vadovas, o kolegos norėtų matyti kitokį rezultatą“, – nepasitikėjimo priežastis vardijo kanceliarijos darbą kuruojantis Seimo vicepirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.