Kavos puodelis su G. Nausėda atiteko ir už jį pasirašiusiam T. V. Raskevičiui: įvardijo, apie ką būtinai pasikalbės

Prezidento Gitano Nausėdos rinkiminė iniciatyva pakviesti kavos kelis už jį pasirašiusius žmones antradienį pradžiugino Laisvės partijos narį, parlamentarą Tomą Vytautą Raskevičių – šis teigė išlaukęs reikiamo momento ir gavęs galimybę asmeniškai pasikalbėti su prezidentu, iki šiol vengusiu ir pačiam T.V.Raskevičiui labai svarbių temų.

Prezidento Gitano Nausėdos rinkiminė iniciatyva pakviesti kavos kelis už jį pasirašiusius žmones antradienį pradžiugino Laisvės partijos narį, parlamentarą Tomą Vytautą Raskevičių – šis teigė išlaukęs reikiamo momento ir gavęs galimybę asmeniškai pasikalbėti su prezidentu.<br> Lrytas.lt koliažas
Prezidento Gitano Nausėdos rinkiminė iniciatyva pakviesti kavos kelis už jį pasirašiusius žmones antradienį pradžiugino Laisvės partijos narį, parlamentarą Tomą Vytautą Raskevičių – šis teigė išlaukęs reikiamo momento ir gavęs galimybę asmeniškai pasikalbėti su prezidentu.<br> Lrytas.lt koliažas
Tomas Vytautas Raskevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 2:00 PM, atnaujinta Feb 27, 2024, 2:18 PM

„Kavą geriu su pienu, be cukraus. Susitikimo metu picos valgyti nereikės, nebent Prezidentas Gitanas Nausėda pageidaus. Aš vaišinu“, – feisbuke rašė T.V.Raskevičius.

G.Nausėda praėjusią savaitę savo feisbuke paskelbė kvietimą – 5 už jį pasirašiusius žmones jis pažadėjo pakviesti išgerti kavos. Tiesa, reikia atitikti tam tikras sąlygas – jo kvietimo esą sulauks 5000-asis, 7500-tasis, 10000-tasis 15000-tasis ir 20000-tasis už jo dalyvavimą rinkimuose pasirašęs žmogus.

Netrukus į tokią šalies vadovo iniciatyvą sureagavo Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) – po jos pastabų G.Nausėda patikslino, kad už kavą kiekvienas visgi turės susimokėti pats.

Antradienį Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas, Laisvės partijos narys T.V.Raskevičius džiaugėsi, kad būtent jam pavyko pasirašyti 15000-ajam, nors prisipažino tokio momento išlaukęs specialiai.

Apie žmogaus teisių klausimus ir Partnerystės įstatymą Seimo narys su prezidentu esą norėjo pasikalbėti jau seniai, tačiau to padaryti iki šiol nepavyko. G.Nausėdai anksčiau prasitarus, kad šis turi LGBT bendruomenei priklausančių draugų ir „su jais valgo picą“, T.V.Raskevičius picą kartą nusiuntė į Prezidentūrą, tačiau ją kurjeris jam pargabeno atgal.

Naujienų portalui lrytas.lt parlamentaras aiškino, kad kvietimą kavos su G.Nausėda „laimėjo“ neatsitiktinai – bandė išlaukti, kol būtent jis taps laiminguoju.

„Taip, prisijungiau prie kompiuterio, pusvalandį sėdėjau, mačiau, kad artėju prie 15000, ir vis laukiau, tykojau, kol pavyko“, – pasakojo T.V.Raskevičius.

Parlamentaras tikisi, kad sulauks kvietimo iš prezidento ir svarbiausius žmogaus teisių klausimus galės su G.Nausėda aptarti asmeniškai.

„Kadangi buvo aiški instrukcija, tai ne tik feisbuke papostinau, bet ir išsiunčiau nurodytu elektroniniu paštu informaciją su tai įrodančia ekrano nuotrauka.

Labai tikiuosi, kad pavyks aptarti LGBT ir kitus žmogaus teisių klausimus, Civilinės sąjungos įstatymą, ir labai tikiuosi, kad prezidentas rinkiminės kampanijos metu nevengs aštrių temų“, – kalbėjo „laisvietis“.

Paklaustas, kaip reaguotų, jeigu G.Nausėda su juo susitikti atsisakytų, jis vylėsi, kad šalies vadovas savo pažadus įvykdys.

„Tada reiškia, kad tokiu atveju būtų paskleista melaginga agitacija. Bet nemanau, kad prezidentas galėtų sau tai leisti – išsiųsti kvietimą, o vėliau neišpildyti savo pažadų“, – svarstė T.V.Raskevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.