Šokas rusams: ukrainiečiai mūšio lauke naudoja jų „geriausią pasaulyje“ tanką

2024 m. rugpjūčio 16 d. 19:26
Lrytas.lt
Remiantis nuotraukomis iš fronto linijos, Ukrainos pajėgos sėkmingai dislokavo anksčiau per karą iš Rusijos pajėgų perimtą tanką, rašo „Newsweek“.
Daugiau nuotraukų (1)
Atvirųjų šaltinių žvalgybos grupė „OSINTtechnical“ soc. tinkle „X“ nurodė, kad tai – „T-90M Proryv“.
„Associated Press“ darytose nuotraukose matyti, kad Ukrainos pajėgos dislokavo rusų vieną pažangiausių Rusijos tankų „T-90“ Sumų regione, netoli sienos su Rusija.
Rusijos valstybinė žiniasklaida „T-90M Proryv“ yra pavadinusi pažangiausia karine mašina iš „T-90“ pagrindinių kovos tankų šeimos dėl visapusiškos šarvuotosios apsaugos, aukščiausios klasės itin automatizuoto ugnies valdymo ir didesnio patvarumo.
Duodamas interviu prorusiškiems kariniams tinklaraštininkams, Vladimiras Putinas sakė, kad vadinamoji „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje patvirtino, jog „T-90M Proryv“ yra geriausias pasaulyje pagrindinis kovos tankas.
„Šiandien galime pasakyti, kad „T-90M Proryv“ yra geriausias pasaulyje tankas. Vos tik jis priartėja prie pozicijų, niekam nelieka jokių galimybių. Jis šaudo didesniu atstumu ir tiksliau. Jis taip pat turi geresnę apsaugą“, – sakė V. Putinas.
Tanke sumontuota lygiavamzdė modernizuota 125 mm patranka „2A46M-5“. Kovos mašina iš viso apginkluota 40 sviedinių, o jos šaudymo nuotolis – nuo 3000 iki 5000 metrų. Įdiegta daugiakanalė taikiklio sistema leidžia naudotis tanko ginkluote bet kuriuo paros metu.
Anksčiau šiais metais buvo pranešta, kad Rusijos pajėgos, tęsiantis karui Ukrainoje, prarado daugiau kaip 100 šių tankų, rašo „Newsweek“.
Naujienų portalas lrytas.lt liepos mėnesį pranešė, kad drąsios operacijos metu ukrainiečiai perėmė moderniausią rusų tanką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.