Ispanijos Katalonijos regione atšaukta dėl vandens stygiaus paskelbta ekstremali padėtis

Ispanijos Katalonijos regione po daugiau kaip trijų mėnesių atšaukta dėl vandens stygiaus įvesta ekstremali padėtis. Praėjusiomis dienomis iškritę krituliai smarkiai pagerino situaciją, antradienį Barselonoje pranešė regiono vyriausybė. Rezervuarai esą vidutiniškai pripildyti 25 proc. Metų pradžioje šis rodiklis kurį laiką buvo nukritęs iki gerokai mažiau nei 15 proc. Palyginimui: prieš dvejus metus rezervuarai vidutiniškai buvo pripildyti 60 proc.

Sausra Katalonijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sausra Katalonijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 9:16 PM, atnaujinta May 7, 2024, 9:17 PM

Dabar galima atšaukti virtinę ribojimų ir kitų suvaržymų, tačiau vandens problema dar toli gražu neišspręsta, sakė atstovė Patricia Plaja. Katalonijos, kuri yra labai populiari tarp atostogautojų, klimato politikos ministras Davidas Mascortas pabrėžė, kad regionas jau daugiau kaip trejus metus išgyvena didžiausią sausrą nuo stebėjimų pradžios prieš šimtmetį. Tačiau esą galima užtikrintai pasakyti, kad mažiausiai iki kitų metų pradžios nauja ekstremali padėtis nebus įvesta.

Atšaukus ekstremalią padėtį, vandens suvartojimo limitas privatiems namų ūkiams didinamas nuo 200 iki 230 litrų asmeniui per dieną. Daugiau vandens galės naudoti ir žemės ūkis, pramonė bei turizmo sektorius. Vėl leidžiama pripildyti vandeniu daugumą privačių ir viešųjų baseinų.

Ekstremali padėtis didelėje Katalonijos dalyje galiojo nuo vasario pradžios. Kai kurie rezervuarai regione Ispanijos šiaurės rytuose tada praktiškai buvo tušti. Ši priemonė sostinėje Barselonoje ir dar daugiau kaip 200 kitų savivaldybių paveikė apie 6 mln. žmonių iš 8 mln.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.