Erzina vandens skonis ir kvapas – šias problemas pamirškite visam laikui

2024 m. rugsėjo 11 d. 10:00
Naujakuriai, senos statybos ar renovuojamų būstų gyventojai dažniausiai susiduria su ta pačia problema – prastos kokybės ir skonio vandeniu, kurio nė nedrįsta naudoti maistui gaminti.
Daugiau nuotraukų (1)
Dalis šią problemą sprendžia paprastai, pirkdami vandenį buteliuose, nors tai ir brangu, ir nepatogu. Išeitis – vandens valymo sistemos namams, parenkamos įvertinus konkrečias problemas ir šeimininkų poreikius bei lūkesčius.
Pagerina gyvenimo kokybę
Jei geležies koncentracija vandenyje viršija normą, iš čiaupo bėga oranžinės arba rudai raudonos spalvos vanduo, o jau netrukus rudos dėmės padengia kriauklių, vonios, dušo paviršius, ima greičiau gesti buitinė technika. Dažnai vandenyje normą viršija ir manganas – tuomet geriant vandenį jaučiamas metalo skonis, ant vonios paviršių lieka tamsių apnašų. Dėl per didelio kalcio ir magnio kiekio vanduo tampa kietas, toks vanduo taip pat kenkia buitiniams prietaisams, plaukams ir odai.
Vandens valymo įrenginius patariama rinktis ne pagal kainą, kaimyno rekomendacijas ar tik įtariant, jog vandenyje per didelis geležies kiekis, bet, visų pirma, atlikus vandens kokybės tyrimą. ​​Jei name buvo įrengtas vietinis vandens gręžinys, jį įrengusi bendrovė, tikėtina, pateikė ir atliktų vandens tyrimų rezultatus. Jei tokios tyrimų ataskaitos negavote, vandens tyrimą atlikti būtina, nes tik remdamiesi jo rezultatais, specialistai gali rekomenduoti vandens nugeležinimo ar kitus filtrus.
Daugiabučiuose, kuriuose tiekiamas miesto vandentiekio vanduo, taip pat susiduriame su panašia problema – iš čiaupo bėgančiu neįprasto kvapo ar skonio vandeniu. Daugiabučių gyventojai dažnai skundžiasi ir tuo, jog vanduo – kietas. Renkantis vandens minkštinimo filtrus nedideliam būstui, kone svarbiausi kriterijai – kompaktiškumas ir nesudėtingas montavimas bei priežiūra.
Vienas sprendimų – maišytuvas-vandens filtras, kuris gali būti naudojamas bet kurioje virtuvėje. Pakanka jį prijungti jį prie esamo maišytuvo ir mėgautis puikios kokybės vandeniu.
Po kriaukle montuojamą filtrą sudaro išankstinio apdorojimo kasetė „du viename“, jonų mainų blokas, skirtas sumažinti nuosėdų susidarymą ir minkštinantis vandenį, taip pat – ultrafiltravimo tuščiavidurio pluošto membrana, užtikrinanti visišką antibakterinę apsaugą.
Individualiuose namuose, kotedžuose ar sodybose prireikia sudėtingesnių sistemų. Išsirinkę sistemą savarankiškai, nepasitarę su specialistais, savininkai jau netrukus pastebi, jog ši neveikia taip, kaip tikėjosi. Kodėl taip nutinka? Renkantis ją, tikėtina, nebuvo įvertintas geležies, mangano kiekis, įrenginio našumas, vandens kietumas ar jo pH vertė.
Jei vandenyje yra daug geležies, mangano, amonio, erzina nemalonus vandens kvapas, tokiais atvejais, specialistai paprastai rekomenduoja vandens nugeležinimo filtrus. Jei namose gausu kalkių apnašų, reikėtų pagalvoti apie vandens minkštinimo filtrus. Jei vandens tyrimai patvirtina, jog jame yra nitratų, sunkiųjų metalų, norint juos pašalinti, parenkama atvirkštinio osmoso sistema.
Bendrovė „Aquaphor“ projektuoja, įrengia ir prižiūri sodybų, kotedžų ir vasarnamių vandens valymo sistemas. Jų komplektacija parenkama individualiai, įvertinus vandens kokybę, vartotojų skaičių, įrengimo sudėtingumą ir specialius reikalavimus.
Kodėl svarbu filtruoti vandenį?
  • Pasikeičia odos išvaizda: oda tampa lygi ir įgyja natūralų spindesį, o plaukai po kiekvieno prausimosi tampa švelnūs.
  • Gaivumo jausmas: po kiekvieno prausimosi duše ar maudynių vonioje jausitės atsipalaidavę, oda taps natūraliai sudrėkinta ir mažiau jautri.
  • Geresnė sveikata: sumažėjęs chloro ir kitų kenksmingų medžiagų kiekis vandentiekio vandenyje sumažina ilgalaikių sveikatos problemų, ypač susijusių su imunine sistema, riziką.
  • Taupumas: išleisite mažiau pinigų buitinių prietaisų priežiūrai, plovikliams, drabužiams ir grožio priemonėms.
  • Dėl minkšto vandens maudymasis taps malonesnis, rankšluosčiai įgaus švelnumo, oda išliks natūraliai sudrėkinta, plaukai taps švelnesni, o namų ruošos darbus galėsite atlikti lengviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.