Kai atsiranda pirmieji 3–4 lapeliai, agurkus moteris taip apdoroja: į kibirą vandens įlašina 30 lašų jodo, įpila 1 litrą pieno ir įmeta 20 g ūkiško muilo. Šį tirpalą skuodiškė naudoja maždaug kas 10 dienų.
Kai ėmė geltonuoti agurkų lapai, ji juos sėkmingai atgaivino tokiu tirpalu. Į kibirą vandens pamerkė pigiausios duonos kepalą, rytą jį sutrupino, dar supylė nedidelį buteliuką jodo.
Į kibirą vandens įpylusi litrą šio tirpalo, juo šlakstė agurkus. Likusį tirpalą supilstė į plastikinius butelius ir juos laikė rūsyje. Izolda teigė, kad juo agurkus galima apdoroti kartą per dvi savaites.
Mūsų skaitytojos agurkai atsigavo, jų lapai – žali.
Moteris savo laiške atsiuntė ir kaimynės patarimus, kaip toji lepina agurkus bei paprikas, kad jie aktyviau megztų vaisius: 2 litrai pieno išrūgų kibirui vandens ir 150 g cukraus – tokiu tirpalu apdorojus pipirus ir agurkus jie vėl pradės megzti vaisius.
Beje, pieno išrūgos, anot moteriškių, agurkams ypač patinka. Litrą jų praskiedus 5 litrais vandens, tokiu skysčiu juos galima aplieti porą sykių.
Jei turite patirties, kaip užauginti gerą derlių, junkitės į mūsų aktyvių skaitytojų-sodininkų gretas ir rašykite patarimus: bustas@lrytas.lt.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų rugpjūčio 10 dieną.