Drąsi pora į Vilnių persikraustė dėl vaikų ir anūkų – naujuose namuose tilpo ir visi jaunystės prisiminimai (1)

2024 m. rugsėjo 18 d. 20:07
Lrytas.lt
Drąsių, jaunos sielos žmonių pora persikraustė į Vilnių, arčiau vaikų ir anūkų.
Daugiau nuotraukų (10)
Kartu su jais į modernų rajoną atkeliavo ir širdžiai brangūs, gerus prisiminimus saugantys daiktai iš kitų buvusių namų, jų jaunystės – labai įvairūs ir sunkiai derantys tarpusavyje.
Jie būtinai turėjo atsirasti naujame 100 kvadratų, trijų kambarių bute.
Kad senieji daiktai derėtų ir atsiskleistų, foną nusprendėme daryti kuo neutralesnį, sterilesnį. Didžiąjame kambaryje, kur galėjome, sienas ir lubas palikome betonines. Miegamuosiuose dėl jaukumo ir charakterio suteikimo, pasirinkome lygų dažymą.
Kambarius apjungia koridorius, iškaltas natūralaus lukšto skydais. Jiems parinkome XX amžiaus vidurio baldams būdingą rudą atspalvį.
Interjerą papuošė ir nepavaldūs laikui, 1970–1980-aisiais dizainerių kurti baldai, o senieji daiktai gražiai viską papildė ir suteikė namams individualumo.
Bet svarbiausias šiame bute tapo langas į prabangią terasą, kur susirenka visa šeima. Ant čia suformuoto masyvaus medžio suolo galima sėdėti ir stebėti, kaip keičiasi medžių rūbas r upė nuneša laiką.
Šis interjeras dalyvauja interjero architektūros konkurse „Mano erdvė 2024“, interjero autorė – Jūratė Valančiūtė-Zenkienė („Prijaukintos Erdvės“).
Naujienų portalas Lrytas kartu su Lietuvos architektų sąjunga (LAS) jau 10 kartą rengia interjero architektūros konkursą „Mano erdvė 2024“.
Projektas skirtas visiems besidomintiems naujausiais Lietuvos architektų bei dizainerių darbais. Lietuvių sukurtus interjerus vertina garsūs architektai iš užsienio, o svarbiausia vertinant – architektūros kokybė.
Kviečiame dalyvauti – darbus kelkite ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.