Kaip žiemai paruošti prieskonines žoleles? Užšaldykite aliejuje

2012 m. rugpjūčio 28 d. 10:23
Birutė Nema
Vasarai baigiantis ne viena moteris ieško, kaip kuo geriau išsaugoti vasaros gėrybes šaltajam sezonui. Bent jau man iki šiol visuomet būdavo labai apmaudu, kad žiemai negaliu tinkamai paruošti kvapniųjų prieskoninių žolelių. Iki šiol jas džiovindavau, bet turiu pasakyti, kad džiovintos žolelės tinka ne visais atvejais, pavyzdžiui, salotų užpilui. O ir džiovintų žolių laikymas kelia problemų dėl itin sausos vietos.
Daugiau nuotraukų (1)
Todėl ypač apsidžiaugiau viename užsienio tinklalapyje radusi neįtikėtinai sumanų būdą, kaip užšaldyti prieskonines žoleles. Jos itin gerai ir gražiai (!) išsilaikys, jeigu susmulkintas užšaldysite ledo kubeliuose su alyvuogių aliejumi.
Kaip tai padaryti? Dviem būdais. Galite susmulkintas žoleles įtrupinti į ledo kubelių dėžutes ir ten pripilti alyvuogių aliejaus. Arba galite didesniame inde iš karto su žolelėmis pasiruošti tokį mišinį, o po to išpilstyti į ledo kubelių indelius.
Manau, tai fantastiška idėja, žiemą itin priversianti salotoms, kepiniams orkaitėje, sriuboms.
O kokių originalių konservavimo idėjų turite jūs? Pasidalinkite savo patarimais su kitais „Bendraukime“ skaitytojais! Rašykite mums bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Taip pat skaitykite, kaip be vandens

marinuoti agurkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.