Todėl ypač apsidžiaugiau viename užsienio tinklalapyje radusi neįtikėtinai sumanų būdą, kaip užšaldyti prieskonines žoleles. Jos itin gerai ir gražiai (!) išsilaikys, jeigu susmulkintas užšaldysite ledo kubeliuose su alyvuogių aliejumi.
Kaip tai padaryti? Dviem būdais. Galite susmulkintas žoleles įtrupinti į ledo kubelių dėžutes ir ten pripilti alyvuogių aliejaus. Arba galite didesniame inde iš karto su žolelėmis pasiruošti tokį mišinį, o po to išpilstyti į ledo kubelių indelius.
Manau, tai fantastiška idėja, žiemą itin priversianti salotoms, kepiniams orkaitėje, sriuboms.
O kokių originalių konservavimo idėjų turite jūs? Pasidalinkite savo patarimais su kitais „Bendraukime“ skaitytojais! Rašykite mums bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.
Taip pat skaitykite, kaip be vandens
marinuoti agurkus.