Prekybos centre vilniečiui net šiurpas perbėgo: „Vaizdas – iškalbingesnis už tūkstančius žodžių“

2024 m. rugsėjo 27 d. 22:17
Vilius
Penktadienio vakarą į vieną sostinės prekybos centrą užsukusiam pirkėjui Viliui iš nuostabos antakiai kilnojosi pamačius ištuštėjusias lentynas.
Daugiau nuotraukų (5)
Vyrui į akis krito tai, kad artėjant savaitgaliui populiariausios prekės buvo peršalimo ligomis sergantiems žmonėms reikalingos arbatos, nosinaitės.
Taip pat išpirkti buvo ir greitieji COVID-19 testai. Vilnietį nustebino, kad rugsėjį vaizdas parduotuvių lentynose jau priminė virusų krečiamą gruodį ar vasarį.
„Taip atrodo Vilniaus parduotuvės lentynos penktadienio vakarą. Lentynos, paprastai lūžtančios nuo prekių, dabar buvo kaip su šluota iššluotos. Ir būtent išgraibstytos tos prekės, kur būna sudėtos arbatžolės, vienkartinės nosinaitės ir COVID-19 testai.... Ar tai jums nieko nesako?
Man toks vaizdas iškalbingesnis už tūkstančius žodžių. Net šiurpas perbėgo pagalvojus, kad virusų sezonas jau prasidėjo. Juk dabar – ne gripo epidemijos krečiamas gruodis ar vasaris. Dar tik rugsėjis baigiasi...
Visiems sergantiems užuojauta ir sveikatos, o sveikiems linkėjimai nesusirgti“, – rašė vilnietis Vilius.
Naujienų portalas Lrytas jau rašė, kad vertinant sergamumo struktūrą matyti, kad šiuo metu ženkliai didėja sergančiųjų COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) skaičius. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai užsiminė, kada ugdymo įstaigose gali būti skelbiamas infekcijų plitimą ribojantis režimas (IPRR).
NVSC visus metus stebi bendrą sergamumo gripu, COVID-19 liga ir kitomis ŪVKTI dinamiką. Praėjusią savaitę (rugsėjo 16–22 d.) bendras sergamumo rodiklis Lietuvoje siekė 1124,15 atvejus 100 tūkst. gyventojų. Didžiausi sergamumo rodikliai užfiksuoti Pagėgių ir Kazlų Rūdos savivaldybėse. Pagėgių savivaldybėje sergamumo rodiklis siekė 1594,18 atvejo 100 tūkst. gyventojų, Kazlų Rūdos savivaldybėje – 1576,82 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.