Vilniaus gatvėmis važinės dar daugiau naujų troleibusų

2024 m. spalio 23 d. 14:30
„Vilniaus viešasis transportas“ (VVT), tęsdamas troleibusų parko atnaujinimo darbus, paskelbė konkursą 73 naujiems troleibusams įsigyti.
Daugiau nuotraukų (1)
Sutartį su konkurso laimėtoju planuojama pasirašyti per pirmąjį kitų metų ketvirtį.
„Tęsiame troleibusų parko atnaujinimą tam, kad kuo daugiau žmonių savo kasdienėms kelionėms rinktųsi viešąjį transportą. Nuosekliai investuojame ir į mažiau gamtą teršiantį transportą – planuojame, kad iki 2030 m. ne mažiau nei 55 proc. visų viešojo transporto priemonių bus varomos elektra“, – teigė Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.
Pranešama, kad nauji troleibusai bus 18 metrų ilgio sujungtiniai triašiai žemagrindžiai, riedantys autonomine eiga ir be kontaktinio tinklo galintys nuvažiuoti iki 20 km.
Nurodoma, kad jų šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistema turės būti elektrinė, sėdimų vietų, įskaitant ir vairuotojo, turės būti ne mažiau nei 40, stovimų – ne mažiau nei 70.
VVT direktoriaus Igno Degučio teigimu, užbaigti troleibusų parko atnaujinimo projektą planuojama iki 2026 metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.