Šveicarijos policija nubaudė BMW vairuotoją už saugaus atstumo nesilaikymą: bauda – 130 tūkst. eurų

2024 m. rugsėjo 13 d. 09:04
Šveicarijos policija drakoniška bauda nubaudė vieną BMW vairuotoją už tai, kad jis, važiuojant dideliu greičiu, važiavo labai mažu atstumu nuo priekyje važiuojančios mašinos.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“, 58 metų amžiaus advokatas buvo nubaustas 130 000 eurų bauda.
Incidentas užfiksuotas dar kovo mėnesį netoli Ciuricho (Šveicarija), greitkelyje A1. BMW vairuotojas važiavo 119 km/h greičiu, vos per aštuonis metrus nuo priekyje važiuojančios mašinos.
Daugelyje Europos valstybių už tokį pažeidimą baudžiama, bet vos šimto ar kelių šimtų eurų bauda. Vis dėlto, Šveicarijoje bauda yra apskaičiuojama pagal pažeidėjo per metus gaunamas pajamas.
Kadangi advokatas pasitaikė brangiai apmokamas ir jo pajamos per metus sudarė apie du milijonus eurų, tai ir bauda – milžiniška.
Advokatas apskundė teismo sprendimą, motyvuodamas procedūriniais trūkumais ir pažeidimais, tačiau jam visiškai išsisukti nuo nuobaudos nepavyko.
Advokatui pavyko išsikovoti baudos sumokėjimo atidėjimą, bet teismo išlaidas, kurios siekė 12 000 eurų, jam teko sumokėti iš karto. Likusią, daugiau kaip 100 000 eurų, sumą jam reikės sumokėti tuo atveju, jeigu jis per artimiausius dvejus metus būtų baudžiamas už bet kokį menkiausią Kelių eismo taisyklių pažeidimą.
Dabar šiam advokatui teks dvejus metus važinėti tiesiog idealiai.
ŠveicarijaBMWvairavimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.