B. Aleknaitė ssiekia tapti pirma lietuve moterimi, apkeliavusi visą pasaulį: jau yra išleidusi apie 200 tūkst. eurų

197 pasaulio šalis per gyvenimą svajojanti aplankyti Birutė Aleknaitė siekia gerinti Lietuvos statistiką ir tapti pirmąja lietuve, išmaišiusia visą pasaulį. Tokie planai ne iš piršto laužti, mat kas kelis mėnesius naujas keliones planuojanti moteris jau aplankė daugiau nei 100 pasaulio valstybių. Tarp jų – ir pavojais garsėjančius Afganistaną, Siriją, Afrikos šalis. Nuolatinės kelionės kainuoja milžiniškus pinigus. Moteris sako, jog į savo hobį jau yra investavusi tiek santaupų, kad būtų laisvai galėjusi įsigyti butą ar prabangų automobilį.

 Birutė Aleknaitė.
 Birutė Aleknaitė.
 Birutė Aleknaitė.
 Birutė Aleknaitė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-05-07 16:30

„Apie 200 tūkstančių – tiek esu šiuo metu išleidusi lėšų savo kelionėms. Paprastai skaičiuojant, reikia 100 šalių padauginti iš 2 tūkstančių. Vienoms kelionės išleidi šiek tiek mažiau, kitoms daugiau. Galėjau butą nusipirkti Lietuvoje ar prabangią mašiną. Bet man mašina yra neaktualu, niekada jos neturėjau, tik dviratį. Bandau kontaktuoti, kad būtų galimybė Lietuvoje įsigyti storesnį pasą, nes šiuo metu yra tik 30 puslapių pasas ir jo užtenka tik porai metų“, – LNK laidoje „Bus visko“ kalbėjo Birutė.

Belgijos ambasados duomenimis, Birutė buvo pirmoji lietuvė aplankiusi Gajaną, todėl norėdama pažymėti tokį svarbų sau įvykį, prie įspūdingųjų krioklių ji su pasididžiavimu išskleidė Lietuvos trispalvę. Tiesa, moteris prisipažįsta, kad apskritai keliauti pradėjo gana vėlai – sulaukusi pilnametystės. Kadaise baigusi mokyklą ir užsispyrusi įstoti į studentų svajone laikomą Kembridžą, netrukus savo tikslą ji įgyvendino ir išskrido į Didžiąją Britaniją. Tąkart pirmasis išsiskyrimas su namais buvo sunkus – ji nuolat ilgėjosi artimųjų ir pirmuosius metus Anglijoje jautėsi svetima.

Ne visos kelionės po turistų nepaliestus kraštus tampa aštrių pojūčių išbandymais. Išvykos į Gajaną metu Birutė pateko į rojų, apie kurį net sapnuose nesapnavo. Visada prieš keliaudama į tam tikrą šalį su vietiniais kontaktą užmegzti mėgstanti moteris nepasikuklino ir sako susisiekusi su vienu turtingiausiu Gajanos naftos magnatu – Kads Khan. Pastarasis ne tik atsakė į Birutės laišką, tačiau ir pasirūpino, jog jo brolis keliautojai aprodytų pačias gražiausias šalies vietas. Tad vos tik Birutė užsiminė apie norą pamatyti vieną galingiausių pasaulio krioklių, vyras suorganizavo privatų lėktuvą ir surengė įspūdingą ekskursiją.

Rizikos kupinas Birutės gyvenimo būdas ilgą laiką kliudė jos asmeniniam gyvenimui. Ekstremalius pojūčius mėgstančių, o kai reikia, ir vieną ją į pavojingus nuotykius išleisti pasiryžusių vyrų pulkai niekada nesirikiavo prie jos namų durų. Tačiau kai mažiausiai to tikėjosi, pandemijos metu su draugėmis į Meksiką išvykusi Birutė visai netikėtai susipažino su jos dėmesį patraukusiu IT kompanijos vadovu, prancūzu Xavieru.

Mylimasis taip pat mėgsta nuotykius ir avantiūras, todėl su Birute jie puikiai vienas kitą papildo. Vis tik barnių pora neišvengia ir dažniausiai konfliktuoja tada, kai Birutė viena išsiruošia į pavojų kupinas keliones. Mat, nors kartu jie jau apkeliavo daugiau nei 20 šalių, moters mylimasis ne visada ją lydi į tolimuosius kraštus. Kilęs iš itin garsios ir pasiturinčios šeimos, vyras jau nuo vaikystės maišė pasaulį, todėl nedega tokiu pat noru keliauti be perstojo. Tai, kad Xaviero šeima yra išties neeilinė, liudija jiems Prancūzijoje priklausanti didžiulė pilis, kurioje, pagal paprotį, visi giminės atstovai su savo antrosiomis pusėmis sumaino aukso žiedus.

Pasak Birutės, tik įveikę savo baimes, leisime sau pasimėgauti tikru gyvenimu ir naujais atradimais. Artimiausiuose jos planuose – karštieji pasaulio taškai Jemenas, Kataras ir Irakas. Skamba nejaukiai? Birutė sako, kad apie tai visai negalvoja, nes koncentruojasi ne į savo baimes, o į vidinį augimą ir tikslo siekimą.

Visa keliautojos Birutės Aleknaitės istorija – šį antradienio vakarą, 20 val., laidoje „Bus visko“ per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.