D. Tuskas lankėsi Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje

Šeštadienį Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas lankėsi Palenkės vaivadijoje, kur susitiko su sienos apsaugos bei policijos pareigūnais ir Lenkijos kariuomenės kariais. Jis taip pat nuvyko prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos.

 D. Tuskas.<br> EPA/ELTA nuotr.
 D. Tuskas.<br> EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2024, 4:22 PM

Vyriausybės vadovas padėkojo visiems, kurie gina Lenkijos saugumą. Jis pranešė, kad rytinė šalies siena bus stiprinama, be kita ko, statant modernius įtvirtinimus.

„Atvykau pirmiausia todėl, kad tiek vadai, tiek jų pavaldiniai neabejotų, jog Lenkijos valstybė ir Lenkijos vyriausybė yra su jais visose situacijose čia, pasienyje. Taip pat noriu, kad Lenkijos visuomenė daugiau žinotų apie visų žmonių, prisidedančių prie sienos apsaugos, sunkią ir daug pastangų reikalaujančią misiją“, – sakė D. Tuskas.

Anot jo, Baltarusijos režimas siunčia nelegalių migrantų grupes prie rytinės Lenkijos sienos. Kiekvieną dieną tarnybos atremia bandymus nelegaliai kirsti sieną. Tai didžiulis iššūkis visiems pareigūnams.

„Ši siena yra absoliučiai unikali vieta dėl nelegalios migracijos spaudimo, tačiau iš tikrųjų mes susiduriame su vis platesnį mastą įgaunančiu hibridiniu karu. Todėl būtinas visų tarnybų, atsakingų ne tik už sienos saugumą, bet ir už Lenkijos valstybės saugumą, bendradarbiavimas“, – pabrėžė D. Tuskas.

Ministras pirmininkas pranešė, kad imamasi priemonių rytinei Lenkijos sienai stiprinti. Tai susiję su Baltarusijos režimo daromu migracijos spaudimu, didėjančiu pavojumi, kurį kelia Rusijos ir Ukrainos karas, bei neaiškia geopolitine situacija.

„Kalbėjome apie būtinybę stiprinti sieną. Pradėjome intensyvų darbą prie modernių įtvirtinimų. Šie įtvirtinimai bus statomi palei visą rytinę Lenkijos sieną. Tai ne tik Lenkijos vidaus siena, bet ir Europos Sąjungos siena. Todėl neabejoju, kad visa Europa turės investuoti į savo saugumą, investuodama į rytinę Lenkijos sieną ir į mūsų sienos saugumą“, – pabrėžė D. Tuskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.