Aliarmą kelianti žinia iš Izraelio: kariai rengiasi galimam dideliam karui su Libanu

Izraelio kariuomenė rengiasi dideliam karui su savo šiauriniu kaimynu Libanu, penktadienį paskelbė kariuomenė.

Izraelio tankas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio tankas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2024, 3:45 PM, atnaujinta May 10, 2024, 3:47 PM

Pranešime sakoma, kad brigados rezervistai per savaitę surengė įvairias pratybas, kad „paspartintų pasirengimą operacijai šioje arenoje“. Pratybų tikslas – operatyvinis pasirengimas ir pasiruošimas „įvairiems koviniams scenarijams šiaurėje“.

Galilėjoje, šalies šiaurėje, vykusiuose mokymuose buvo imituojamos kovinės situacijos Libane. Pėstininkai ir šarvuočiai mokėsi veikti kartu su logistikos ir ryšių padalinių kariais sudėtingoje geografinėje vietovėje. Kiti kariai taip pat treniravosi su oro pajėgomis, repetuodami „greito oro tiekimo priešo teritorijoje veikiančioms antžeminėms pajėgoms“ scenarijų.

Įnirtingos kautynės Izraelio ir Libano pasienio zonoje pratrūksta ir kartojasi jau daugiau nei septynis mėnesius. Nuo spalio 8 d. Irano remiama šiitų grupuotė „Hezbollah“ apšaudo šiaurinį Izraelį raketomis, artilerijos ir prieštankiniais sviediniais. Izraelis puola „Hezbollah“ pozicijas iš oro ir artilerijos. Pagal Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją, „Hezbollah“ pozicijos negali būti taip arti sienos.

Per apšaudymus jau smarkiai nukentėjo kaimai abipus sienos. Maždaug 150 tūkst. žmonių abiejose šalyse turėjo palikti savo namus pasienio zonose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.