Izraelio policija surengė reidą į „Al Jazeera“ biurą Nazareto mieste

Izraelio policija surengė reidą į transliuotojo „Al Jazeera“ biurą Nazareto mieste ir konfiskavo įrangą, priklausančią arabų kalba transliuojamam televizijos kanalui.

 Izraelio policija surengė reidą į „Al Jazeera“ biurą Nazareto mieste.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Izraelio policija surengė reidą į „Al Jazeera“ biurą Nazareto mieste.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2024, 3:28 PM

Reidas surengtas praėjus kelioms dienoms po to, kai Izraelio vyriausybė uždraudė „Al Jazeera“, blokuodama prieigą prie kanalo turinio Izraelyje ir uždrausdama transliuotojui veikti.

Izraelio ryšių ministras sekmadienį pasirašė įsakymą dėl transliuotojo uždarymo ir tą pačią dieną buvo surengtas reidas į „Al Jazeera“ biurą viešbutyje „Ambassador“ Rytų Jeruzalėje.

Izraelis kaltina kanalą šališkų reportažų apie karą Gazos Ruože rengimu. Ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu jau daugiau nei prieš mėnesį paskelbė ketinantis uždaryti Izraelyje veikiančio televizijos tinklo patalpas.

Izraelio parlamentas anksčiau patvirtino priemonę, plačiai žinomą kaip „Al Jazeera“ įstatymas, pagal kurią vyriausybė gali uždaryti ir uždrausti užsienio transliuotojus, jei jie priskiriami prie keliančių grėsmę valstybės saugumui.

Transliuotojas kategoriškai atmetė Izraelio kaltinimus ir draudimą pavadino „nusikalstamu veiksmu“, kuriuo pažeidžiamos žmogaus teisės ir pamatinė teisė gauti informaciją.

„Al Jazeera“ pareiškė, kad imsis visų įmanomų veiksmų prieš šį draudimą ir gins transliuotojo bei jo darbuotojų teises.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.