Ant Narvos pilies sienos Estijoje vėl atsirado plakatas „Putinas – karo nusikaltėlis“

Trečiajame pagal dydį Estijos mieste Narvoje, kuris yra prie pat Rusijos sienos, gegužės 9-ąją ant Hermano pilies sienos vėl buvo pritvirtintas didelis protesto plakatas. Jame matyti Rusijos prezidento Vladimiro Putino portretas ir užrašas „Putinas – karo nusikaltėlis“. Kelių metrų dydžio plakatas regimas iš priešais esančio Rusijos miesto Ivangorodo, ketvirtadienį pranešė Estijos radijas. Jis kabo ant pilies sienos šalia Estijos, Europos Sąjungos ir Ukrainos vėliavų.

Ant Narvos pilies sienos Estijoje vėl atsirado plakatas „Putinas – karo nusikaltėlis“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ant Narvos pilies sienos Estijoje vėl atsirado plakatas „Putinas – karo nusikaltėlis“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2024, 5:01 PM, atnaujinta May 9, 2024, 5:04 PM

„Mūsų žinia yra paprasta: Narvoje eina riba tarp laisvos Europos ir teroristinės Rusijos – vienoje pusėje vyrauja teisinis valstybingumas, demokratija ir nuomonės laisvė, o kitoje cenzūra, žmogiškųjų dalykų naikinimas ir smurtas. Tegyvuoja Ukraina! Tegyvuoja Estija! Tegyvuoja laisva Europa!“ – pranešime cituojama kultūros ministrė Heidy Purga.

Narvą ir Ivangorodą skiria tik Narvos upė, sudaranti pasienio liniją tarp ES ir Rusijos bei NATO rytinės išorės sienos. Plakatas, kaip ir pernai, iškabintas tiesiai priešais upės krantą Rusijos pusėje, kur pastatyta scena vadinamosios Pergalės dienos renginiams. Gegužės 9-ąją Rusija mini sovietų pergalę prieš hitlerinę Vokietiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: rugsėjį startuos dronų valdymo kursai