Posėdžiauja darbo grupė tribunolo steigimui dėl Rusijos karinės agresijos

Penktadienį pirmą kartą Lietuvoje posėdžiauja darbo grupė, skirta Specialiojo Tribunolo dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą steigimui.

Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-10 14:34

Teisingumo ministrė Ewelinos Dobrowolska pabrėžė, kad Ukrainos nevyriausybinių organizacijų surinkta informacija atskleidžia, kad kas penktas Ukrainos gyventojas yra Rusijos įvykdyto tarptautinio agresijos nusikaltimo auka arba jo liudininkas.

„Itin svarbu, kad tarptautinės bendrijos vardu įsteigtas Tribunolas galėtų pasmerkti rusijos imperialistinę ideologiją ir priimti apkaltinamuosius nuosprendžius tiesiogiai už agresiją prieš Ukrainą atsakingiems dabartiniams Rusijos vadovams“, – renginyje akcentavo E. Dobrowolska.

Ministrė pasakojo, kad nevyriausybinių organizacijų surinkta informacija atskleidžia, kad kas penktas Ukrainos gyventojas yra Rusijos įvykdyto tarptautinio agresijos nusikaltimo auka arba jo liudininkas.

Kaip skelbiama ministerijos pranešime spaudai, Tarptautinės darbo grupės nariai diskutuoja dėl politinių bei procedūrinių Specialiojo Tribunolo steigimo klausimų, ieško sprendimų, kaip tinkamai suvaldyti teisines tyrimo ir teismo procedūras, įskaitant teismo sprendimo už akių galimybę, kad vėliau Specialiojo Tribunolo ir jo priimtų nuosprendžių legitimumas negalėtų būti neigiamas.

2023 m. sausį Lietuva prisijungė prie tarptautinės darbo grupės dėl Specialiojo Tribunolo dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą steigimo. Šiandien Vilniuje vyksta jau 9-asis darbo grupės susitikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.