G. Nausėda džiaugiasi patarėjos suteikta auka: tokios pat paramos linkėtų ir kitiems kandidatams

Antrosios kadencijos siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda džiaugiasi šiuo metu motinystės atostogose esančios patarėjos suteikta 16 tūkst. eurų auka, teigia šalies vadovo komunikacijos grupė.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V. Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

2024-05-10 15:01, atnaujinta 2024-05-10 15:17

„Prezidentas džiaugiasi, kad jo komandos nariai tiki jo užsibrėžta programa Lietuvai ir remia jį kampanijos metu. Tokios pat komandos paramos prezidentas linkėtų ir kitiems kandidatams“, – teigiama prezidento komunikacijos grupės atsakyme Eltai.

Visgi Prezidentūra akcentuoja, kad kol kas neaišku, ar 16 tūkst. G. Nausėdai paaukojusi patarėja tęs darbus šalies vadovo komandoje ir po rinkimų.

„Politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautoja patarėja Gerda Gintautė Prezidento komandoje yra nuo 2019 metų kampanijos. Šiuo metu ji yra išėjusi vaiko priežiūros atostogų. Kaip ir visi politinio (asmeninio) pasitikėjimo prezidento patarėjai, liepos 11 d. ji bus atleista iš darbo, nes to reikalauja įstatymai“, – sako Prezidentūra.

„Ar ji bus pakviesta į naują komandą, šiandien negali atsakyti niekas, nes Prezidento rinkimai nėra įvykę. Tad Seimo narių pareiškimas yra politinė spekuliacija, vertintina kaip desperatiškas bandymas paveikti rinkimų rezultatus“, – teigiama komentare.

Šalies vadovo komunikacijos grupė taip pat atkreipia dėmesį, kad visi Lietuvos piliečiai turi teisę aukoti politinėms kampanijoms.

„Visos aukos VRK yra sutikrinamos su VMI turimais duomenimis apie aukotojų pajamas ir tai yra puikiai žinoma Seimo nariams, kurie kreipiasi į įvairias institucijas, reikalaudami patikrinti tai, kas jau patikrinta“, – rašo Prezidentūra.

Antrosios kadencijos siekiančio prezidento Gitano Nausėdos patarėja jo rinkimų kampanijai pervedė daugiau kaip 16 tūkst. eurų, paskelbė delfi.lt.

Portalo teigimu, šiuo metu motinystės atostogose esanti Gerda Gintautė į dabartinio šalies vadovo rinkiminę sąskaitą sausio mėnesį pervedė 4 tūkst. eurų, kovą – 113 eurų, o gegužės pradžioje – 12 tūkst. eurų.

Visgi dėl paviešintos informacijos apie G. Nausėdos gautą auką iš šiuo metu motinystės atostogose esančios patarėjos, grupė Seimo konservatorių kreipėsi į įvairias institucijas. Kreipimasis išsiųstas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), Generalinei prokuratūrai ir Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.