Burnočiai – vienmečiai jau prieš 8 tūkstančius metų auginti ir vartoti žoliniai augalai.
Gydomąja galia burnočiai prilygsta ženšeniui ar auksiniam ūsui (kvapiajai kalizijai), o
maistine verte lenkia visas dabar egzistuojančias pasaulio augalijos rūšis.
Seniau grūdiniai burnočiai buvo viena iš svarbiausių maistinių augalų rūšių, jie buvo
vartojami kaip kukurūzai ir pupelės.
Šiuo metu burnočiai – būtinas kasdienis produktas Lotynų Amerikos, Pietryčių Azijos
gyventojų racione, jų lapai kaip špinatai plačiai vartojami Kinijoje, Indijoje, kai kuriose
Afrikos šalyse. Pastaruoju metu ir Europos šalių sveiko maisto parduotuvėse jau galima
įsigyti burnočių produktų (miltų, makaronų, spragėsių, džiūvėsių ar įvairių kepinių,) arba
pačių burnočių sėklų, o JAV vegetarai savo racioną gali papildyti burnočių „mėsos“ faršu.