Likus kelioms dienoms iki vakarienės, Baltųjų Trumų ir Vyno iš Pjemonto Riterių Ordino įkūrėjai Inesa ir Aidas sumedžiojo baltuosius trumus Italijoje ir juos pristatė kviestiniams svečiams. Kvepiančių trumų buvo net kilogramas.
Vakarienę vertino Albos baltųjų trumų ir vyno riterių ordino Lietuvoje delegacija: Arūnas Dūda, Kristina Dūdienė, Mindaugas Rudys, Liudas Krisiukėnas, Gintautas Mažeika, Neringa Noreikienė, Andrius Noreika, Rūta Kapočienė, Aurimas Kapočius, Marat Khodzhaev, Yulia Khodzhaeva, Vytautas Jonas Lapienis, Sigita Stasiukynienė, Ieva Dosinaitė, Liudas Leonavičius.
Virtuvės šefas Ernestas Viršilas trumus suderino su ypatingais valgiais. Ant stalo buvo tiekiama trinta Jeruzalės artišokų sriuba, brandintas lietuviškos jautienos carpaccio, cepelinas iš Laura veislės bulvių, lietuviškos stirnienos Rossini, džiovintais grybais pagardintas šokoladinis tortas, ant kurio – šokoladinis triufelis, panašiausias į juodąjį trumą. Visus valgius Aidas ir Inesa priderino prie specialiai atrinktų vynų iš Pjemonto.
Kalnuotąjį Šiaurės Italijos Pjemonto regioną pamilę I.Semionova ir A.Semežys prieš kelis metus tapo pirmaisiais lietuviais, Italijoje įšventintais į paslaptingą klubą – Albos baltųjų trumų ir vyno riterių ordiną.
Prieš tai jiems teko įrodyti, kad Pjemontą ir jo turtingą enogastronominį paveldą pažįsta ne prasčiau už vietos gyventojus. Jie keliauja ne tik vyno keliais, bet ir organizuoja ypatingas medžiokles – požemių perlais vadinamų retų baltųjų trumų paieškas.
Kalbantis su gurmanų klubo riteriais tapusia pora abejonių dėl to nekyla. Jie keliauja ne tik vyno keliais, bet ir organizuoja ypatingas medžiokles – požemių perlais vadinamų retų baltųjų trumų paieškas.
Tarp Italijos ir Lietuvos gyvenantys Inesa ir Aidas gali vadintis tikrais Lietuvoje dar ne itin pažįstamo Pjemonto regiono ambasadoriais.
Šią kalnuotą Italijos šiaurėje esančią vietovę jie patys atrado ir pamilo visai netikėtai, kai stabtelėję vieno vyndario namuose vienai nakčiai pasiliko tris, o dabar Pjemonto paslaptis kasdien pasakoja ir kitiems savo socialiniame kelionių kanale „Local Vibes“.
Iki šio gyvenimo posūkio jie turėjo puikų darbą informacinių technologijų srityje, daug keliavo ir domėjosi gastronomija bei vynu, tad kasmet nuvykdavo į vieną ar kitą vyno kraštą.