Ką tik 60-metį atšventusi Reda Karosienė išdavė savo grožio paslaptį: „Tai brandaus moteriškumo papuošalas“

2024 m. spalio 23 d. 21:27
„Taip, aš jaučiuosi sėkminga moteris“, – žodžių į vatą neviniojo tituluota gražuolė, verslininkė Reda Karosienė (60 m.). Šiuos žodžius retai kas ištaria tvirtai – juk, regis, tos sėkmės paukštės norisi vaikytis visą gyvenimą.
Daugiau nuotraukų (13)
Reda jaučia dėkingumą gyvinimui už visas pamokas, situacijas ir už atėjusį supratimą, kad neįmanoma atidaryti durų į sėkmę ir laimę.
„Raktas yra tik pas mus pačius. Mes tas duris atidarome iš savo vidaus. Mano manymu, sėkmės pagrindas yra sąmoningumas, sąmoningas ėjimas į harmoniją su savimi. Kiekvienam sėkmės supratimas yra skirtingas.
Man tai – savęs realizacija kaip moters, mamos rvaidmenyje, savo talentų atradime, kurie rezultate pavirsta į finansinę išraišką.
Galėjimas keliauti, pažinti pasaulį ir turėti galimybę visą laiką kažko mokytis. Sėkmė – kai gali didžiuotis savo vaikais žinant, kad tai svarbiausia. Tai, ką paliksiu šiame pasaulyje po savęs“, – atvirai portalui Lrytas kalbėjo R.Karosienė.
– Reda, ar jūs šiandien galite sau leisti gyventi ramesniu ritmu – ryte neskubant, lėtai išgerti puodelį kavos?
- Stengiuosi, kad mano diena prasidėtų ramiai. Labai nemėgstu skubėti. Ramiai prabusti, nusiteikti pozytyviai dienai, apmąstyti planus. Ta prasme, įjungti šviesias dienos spalvas, nepriklausomai nuo scenarijaus. Situacijų buna visokių kaip ir visiems, bet man svarbu išlikti vidinės ramybės fokuse, suprasti, jog vadžios ir reakcijos yra mano rankose. Taip išvengiu konfliktinių situacijų darbe ir gyvenime.
Turiu daugiametį ritualą – vakarais mėgstu greitai vaikščioti, bėgioti. Kelis kartus per savaitę lankau treniruotes, vaikštsau į masažus, ištisus metus maudausi. 
Laikas skirtas sau su nukreiptu dėmesiu tik į save – taip organizmas atsistato, įsijungia regeneracijos procesai. Ir labai svarbi detalė vakarieniauti su visa šeima ir aptarti visus dienos įvykius.
– Atrodo, kad esate kupina pozityvaus mąstymo. Ar yra gyvenime jus erzinančių dalykų?
– Mano manymu, ideali moteris – tai Lakšmė, pilnatvės ir gausos Deivė. Į ką mes, moterys, atkreipiame dėmesį, tas pradeda augti. Mes dauginame pasaulį per vaikų gimimus. O kai kariaujame, mes didiname karą pasaulyje.
Todėl man norisi būti ta moterimi, šalia kurios aplinkiniams butų ramu ir saugu. Norisi sušildyti vidine šiluma tą, kuriam jos trūksta. Labai gera duoti.
– Kuo labiausiai šiame gyvenime džiaugiatės?
– Turbūt labiausiai džiaugiuosi augimu. Mano gyvenimas – tarsi srauni upė. Niekada nesustoja, tik spėk vairą laikyti ir įkvėpti oro prieš vingį. Kiekviename gyvenimo etape tie pasiekimai skirtingi. Dabar jau galiu džiaugtis nuostabiais vaikais, jų gražiai besiklostančiais gyvenimais bei profesiniais pasiekimais. Taip pat – savo, kaip moters, vidiniu augimu. Džiaugiuosi savo veikla, pomėgiais, kurie realizuojasi į puikius rezultatus. Džiaugiuosi galimybėmis keliauti – ten gimsta daugybė idėjų, ten sutinku puikių žmonių. Džiaugiuosi, jog esu kosmopolitė, jaučianti pasaulio, kultūrų ritmą, bet savo šaknis giliai įleidusi Lietuvoje...
Msan kiekviena diena kaip dovana! Juk mes galime matyti, girdėti,ragauti, jausti,realizuoti save, mylėti! Galime sukurti tokį gyvenimą, kokį norime. Viskas mūsų rankose, minčių jėgoje, sąmoningume. Tai jau labai daug... Deja, tai dažnai priimame kaip savaime suprantamą dalyką ir praeiname piktai bumbėdami pro šalį...
– Kokie žodžiai telpa į gražų žodį „moteriškumas“?
– Tai mano esybės esmė. Aš tikrai jaučiuosi moteriška moterimi ir tą puoselėju.
Ši sąvoka yra globali, apimanti visus gyvenimo aspektus: kaip mes save jaučiame, kaip bendraujame, kaip save pozicionuojame sociume, šeimoje, darbe, konfliktinėse situacijose. Tada, kai nukrenta kaukės. Netgi tai, kokios esame vienos su savim arba miegame.
Moteriškumas – tai visa, kas susiję su santykiais, mikroklimatu šeimoje. Mes kapitonai laivo, kuris vadinamas bendravimu ir gera atmosfera.
Svarbu nenešioti pigių daiktų: geriau mažiau, bet tikri. Svarbu, ką ir kaip valgome, ką galvojame.
Susitarimas su Laiku. Saiko pojūtis visame kame – tai brandaus moteriškumo papuošalas.
Vidinė ramybė, ramūs judesiai, moteriška eisena, manieros, kalba, veido mimika, subtilumas. Tai moteris, šalia kurios gali būti tik vyriškas vyras.
– Atrodo, kad jūsų niekas nepykdo.
– Turiu pripažinti, kad nelabai kas mane pykdo. Mus paveikti gali tik tai, į ką mes reaguojame. Tad aš stengiuosi nepasiduoti provokacijoms. Nėra blogų žmonių, yra tik blogai pasirinktas atstumas. Pasaulyje vyksta daug negerų dalykų, tačiau nemanau, jog mano pyktis kažką pakeistų, greičiau tai tik pakenktų man ir „apnuodytų“ mano aplinką. Mano supratimu, pyktį geriau neutralizuoti į ramų situacijos įvertinimą, ieškant sprendimo būdų. Jei mes kiekvienas negatyvius jausmus sąmoningai suvaldytume savo artimoje aplinkoje, jau nuo to pasaulis butų gražesnis.
– Be kokių grožio priemonių, ritualų neįsivaizduojate savo dienos?
– Pirmiausia, pozityvus mąstymas, susikurta gera nuotaika. Tuomet akys ir oda šviečia. Žinoma, labai svarbu veido odos, kūno priežiūra, gera kosmetika, procedūros pas dermatologus, kurioms reguliariai randu laiko. Ypatingą reikšmę skiriu kruopščiam odos valymui, drėkinimui, maitinimui.
Būtinas sportas. Kas ir pusvalandis per dieną ir tai tampa įpročiu, be kurio jau stipriai kažko trūksta... Stengiuosi per dieną reguliariai gerti vandenį. Vitaminai, papildai, kokybisškas miegas patogioje lovoje su gražia patalyne.
– Ar daug skiriate dėmesio mitybai? Ką galima rasti jūsų šaldytuve?
– Mitybai skiriu tikrai pakankamai dėmesio – tai jau tapo įpročiu, tam tikrais ritualais. Mano šaldytuve visuomet galima surasti žalumynų, daržovių, vištienos krūtinėles, jūros gėrybių, kefyro.
Aš valgau 2 kartus per dieną. Atsibudus, pirmiausia, geriu arbatą, vandenį. Dvuliktą valandą dienos valgau įvairias košes arba salotas su avokadu, krevetėmis, kartais išsikepu omletą su kava.
Ir 17–18 valandą man būna pietūs-vakarienė iš baltymų. Valgau žuvį arba mėsą su salotomis. 
Žinoma, buna dienų, kaoi labai norisi cepelinų, torto ar čeburekų. Ir tuo pasimėgauti turiu pilną teisę – tik viskas su saiku, o, svarbiausia, malonumu.
– Ar estate didelė kritikė sau? Kas jus motyvuoja?
– Aš stengiuosi būti sau draugė ir užtarėja, o ne kritikė. Pati sau – vienintelis žmogus, kuris visuomet šalia su visais vidiniais klodais, kuriuos bandau atrasti.
Žinoma, aš puikiai matau savo pliusus ir minusus, bet tai normalu. Kas kažkam minusas, kitam gali būti vertybė. Puoselėju save, investuoju į savo išvaizdą, gerbūvį, vidinį augimą, aplinkos, minčių higieną.
Mane motyvuoja dar neperskaityti mano gyvenimo knygos puslapiai, kuriuos atversti noriu būdama graži, laiminga ir jaučianti pilnatvę.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.