Sostinės filharmonijoje – prabanga tviskantis „Ekskomisarų biuro“ 30-metis: sveikino garsiausi atlikėjai

2024 m. spalio 17 d. 21:15
Lrytas.lt
Spalio 17-osios vakarą į Lietuvos nacionalinę filharmoniją elegantiškai pasipuošę garbūs svečiai rinkosi paminėti svarbią progą – saugos tarnybos „Ekskomisarų biuras“ 30-ąjį jubiliejų.
Daugiau nuotraukų (117)
Šis šventinis renginys – tai ne tik proga, pažymėti tris dešimtmečius, per kuriuos „Ekskomisarų biuras“ užtikrino saugumą ir ramybę Lietuvoje, bet ir atskleisti įmonės pasiekimus, iššūkius ir ateities vizijas.
Dėl šios priežasties į renginį atvyko garbūs įmonės klientai, partneriai bei darbuotojai – nes jie kartu pasiekė tai, kuo yra šiandien.
Vyraujant šventinei atmosferai raudonuoju kilimu žengė tokie svarbūs svečiai kaip Lietuvos laikinasis Prezidentas Artūras Paulauskas, žurnalistas Edmundas Jakilaitis, „Lietuvos ryto“ steigėjas ir bendrasavininkas Gedvydas Vainauskas, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.
Dar prieš renginį įmonės steigėjai Alvydas Sadeckas ir Petras Liubertas prisiminė, kad idėja kurti bendrovę kilo iš didžiulio entuziazmo. Tuomet, 1994 metais, įmonei dar teko glaustis mažame bute Žvėryne, Kęstučio gatvėje, tačiau dabar – tai klestinti rinkos lyderė, turinti puikią reputaciją ir klientų pasitikėjimą.
Įmonės steigėjai pridėjo, kad šiuo metu „Ekskomisarų biuras“ saugo daugiau nei 23 000 objektų, o komandą sudaro beveik 1800 darbuotojų.
„Viskas prasideda nuo tikėjimo. Mes buvome tikri, kad įdėtas sunkus darbas nenueis perniek, kad esame reikalingi ir galime padėti žmonėms. Dabartinis rezultatas, be abejonės, pranoksta visų mūsų lūkesčius“, – kalbėjo A. Sadeckas.
„Šis jubiliejus – tai įrodymas, kad begalinis ryžtas ir sunkus darbas duoda savo vaisius. „Ekskomisarų biuru“ yra pasitikima jau 30 metų ir šis rezultatas retai bendrovei yra pasiekiamas“, – gražių žodžių negailėjo P. Liubertas.
Prie sveikinimų svarbia proga prisidėjo ir įmonės generalinis direktorius Vytautas Labeckas.
„Sunku patikėti, kad „Ekskomisarų biurui“ beveik tiek pat metų, kiek mūsų šalies Nepriklausomybei. Gimęs iš buvusių pareigūnų didžiulio noro, kad mūsų piliečiai jaustųsi kuo saugiau, dabar įmonė didžiuojasi būdamas didele atsakingų ir darbščių saugos tarnybos darbuotojų bendruomene, kuri rūpinasi mūsų visų ramybe“, – teigė jis.
Šventės metu įsiamžinę ilgai atmintyje išliksiančiuose kadruose svečiai patraukė į koncertų salę, kur aidėjo padėkos kalbos ir sveikinimai.
Aidint garsiems plojimams, pristatyti Gabrielės Martirosian, į sceną žengė „Ekskomisarų biuro“ veidai – V. Labeckas, A. Sadeckas ir P. Liubertas.
„Prieš ketvirtį amžiaus šioje salėje, šioje scenoje „Ekskomisarai“ šventė pirmąjį savo penkių metų jubiliejų.
Praėjo 25-eri metai ir už tai visų pirma ačiū jums – mūsų partneriams, kurie patikėjo savo šeimų, turto, savo namų saugumą mums. Tai įpareigoja.
Labai dėkoju „Ekskomisarų biuras“ žmonėms – kas mes be jūsų. Apskritai, „Ekskomisarų“ grupė yra didžiausias darbdavys Lietuvoje – ačiū, kolegos.
Tai, kad šiandien šioje šventėje dalyvauja keturi policijos generaliniai komisarai byloja, kad mes per 30 metų viską padarėme gerai. Linkiu, kad visą laiką mus suptų saugi aplinka“, – padėkos žodį skyrė P. Liubertas.
Į sceną žengė ir A. Sadeckas, kuris susirinkusiesiems skyrė gražius žodžius.
„Prieš 30 metų nutarėme, kad mes ir prie mūsų prisijungę iš tarnybos išėję pareigūnai gali atnešti naudą visuomenei.
Ačiū Dievui, kad tada surinkome gražų, tvirtą kolektyvą. Reikia pasidžiaugti, kad mūsų bendrovė įnešė indėlį, jog Lietuvoje būtų gyventi saugu, kad verslas, žmonės jaustųsi saugiai“, – kalbėjo A. Sadeckas.
„Ekskomisarų biuro“ steigėjas taip pat negailėjo padėkų bendrovės partneriams, kurie, pasak jo, padeda augti.
„Jūsų dėka mes tobulėjame. Mūsų glaudus ryšys duoda naudą“, – džiaugėsi A. Sadeckas.
Tarti sveikinimo žodį į sceną žengė ir saugos tarnybos generalinis direktorius V. Labeckas.
„Šiandienos tema yra sakyti ačiū. Prieš 30 metų du žmonės sukūrė šią įmonę. Galbūt jie nelabai gerai žinojo, ką daro, bet pasiryžimas buvo didelis ir prisiimti atsakomybę, kad mes saugosime Lietuvą – turtą, žmones, sveikatą – didžiulis iššūkis.
Nuo pat pradžių įmonėje jie pradėjo kelti pasitikėjimo kultūrą. Be pasitikėjimo šiame versle neįmanoma – pasitikėjimo savimi pačiu, partneriu, kolega. Ir šiandien tai yra viena pamatinių „Ekskomisarų biuro“ vertybių“, – dėkojo įmonės direktorius.
V. Labeckas pridėjo, kad per tris dešimtmečius įmonė stulbinamai išaugo.
„Jūs gal netikite, bet mes kiekvieną rytą keliamės su mintimi, ką galime padaryti geriau, ką galime įgyvendinti, sugalvoti. Ačiū klientams, partneriams.
Šiandien bandžiau suskaičiuoti – per tris dešimtmečius bent vieną valandą, nors vieną dieną kasdien biure dirbo dešimtys tūkstančių žmonių. Visi jie įnešė savo dalį.
Mes į praeitį žiūrime su pagarba ir pasididžiavimu, ateitį matome šviesią, o šiandien yra šventė“, – džiaugėsi generalinis direktorius.
Tarti žodį į sceną lipo ir policijos generalinis komisaras R. Požėla, kuris visos policijos bendruomenės vardu „Ekskomisarus“ sveikino su jubiliejumi.
„Tai jubiliejus, kuris atkartoja mūsų nepriklausomybės laikmetį. Žinote, kartais pagalvoju, kas būtų, jeigu jūsų nebūtų.
Saugos bendruomenę sudaro per 8000 žmonių, tai – lyg antra policija. Be jūsų Lietuva nebūtų tokia saugi, kokia yra dabar. Džiaugiuosi, kad neteks sugrįžti į tuos laikus, kai jūsų nebuvo.
Nuoširdus ačiū, už jūsų bendrystę, stiprų, vieningą kumštį, kuris dabar ypač reikalingas. Tam, kad Lietuva ir toliau išliktų viena iš saugiausių šalių mums kaip niekada reikalinga jūsų parama, mūsų vienybė“, – dėkojo R. Požėla.
Palydėti ovacijų šventės kaltininkai sceną užleido šalies muzikos žvaigždėms, kurie dovanojo nepamirštamą vakarą.
Šventėje netrūko staigmenų – susirinkusiuosius užbūrė Lietuvos Kamerinis orkestras ir dirigentas Modestas Pitrėnas, kurie viso koncerto metu džiugino gyva muzika.
Kartu su orkestru scenoje žinomiausias dainas dovanojo atlikėjai Merūnas Vitulkis, Monika Liu, Ieva Prūdnikovaitė ir Jeronimas Milius, kurie vakarą susirinkusiesiems pavertė nepamirštamu.
Po iškilmingo koncerto šventės svečiai mėgavosi vienas kito draugija ir dalijosi šiltais prisiminimais, o vakarą vainikavo įspūdinga lazerių šou programa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.