Turto pasisavinimu iš savo įmonės apkaltinto L. Vaisietos byloje – naujas posūkis: „Nesustosiu“ (1)

2024 m. spalio 6 d. 15:37
Lrytas.lt
Rugsėjo pradžioje verslininkas, nuomonės formuotojos Indrės Burlinskaitės vyras, buvęs Druskininkų savivaldybės tarybos narys Liudas Vaisieta išgirdo nemalonų teismo sprendimą. Vyras buvo pripažintas kaltu dėl turto pasisavinimo iš jo paties vadovaujamos mažosios bendrijos.
Daugiau nuotraukų (14)
Tuomet žinomas vyras teigė, kad šie kaltinimai nėra pagrįsti, o sprendimą žadėjo skųsti. Spalio 5-ąją L.Vaisieta socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje paskelbė naujų šios istorijos detalių.
Kaip Lrytas skelbė rugsėjo 12 dieną, baudžiamosios bylos duomenimis, kaltinamasis L.Vaisieta, būdamas mažosios bendrijos, teikiančios kartodromo paslaugas, direktoriumi, 2021 m. rugpjūčio–spalio mėn. pasisavino jo žinioje buvusį svetimą, mažajai bendrijai priklausantį turtą – 15 tūkst. 180 eurų.
Ikiteisminio tyrimo metu FNTT pareigūnai nustatė, kad pasisavintomis lėšomis buvo apmokėtos teisiamojo vestuvių šventės organizavimo išlaidos. Minėtos mažosios bendrijos direktorius tokiu būdu apmokėjo visas savo vestuvių sąskaitas – daugiau nei 15 tūkst. eurų.
Išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, teismas konstatavo, kad nuteistasis padarė jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką ir skyrė 7 tūkst. 500 eurų baudą, kurią druskininkietis L.Vaisieta privalo sumokėti per du mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.
Kaltinamasis savo kaltę aktyviai neigė ir apskundė šį teismo sprendimą. Spalio 5-ąją apie šią situaciją socialinio tinklo „Instagram“ prabilęs žinomas vyras teigė, kad jo skundas buvo tenkintas, o byla netrukus toliau bus nagrinėjama apeliacine tvarka Kauno apygardos teisme.
„Kad jau nuo pat pradžių pradėjau gvildenti šią temą, tai ir dabar jaučiu tokią pareigėlę pasidalinti informacija, jog tenkino mūsų skundą ir dabar byla bus nagrinėjama apeliacine tvarka Kauno apygardos teisme.
Ten su advokatu, tarp kitko, kurį po pirmos instancijos vis dėlto nusprendžiau pakeisti, bandysime ne tiktais išteisinti mane ir pasiekti teisybę, bet turbūt kai kuriems prokurorams ir įrodyti, kad jau seniai mes gyvenam ne kažkokio Baltarusijos režimo principais ir kad negalima vadovautis asmeninėmis ambicijomis“, – pasakojo L.Vaisieta.
Socialinio tinklo „Instagram“ istorijose žinomas vyras nuosekliai surašė, ką jam ir jo žmonai Indrei per visus šiuos metus teko patirti.
„Visose šiose bylose ir skirtingose instancijose advokatų išlaidos solidžios. Įtampa. Pastovus spaudimas. Reputacija – patys suprantate. Pas mus Lietuvoje žmonės be nuosprendžių nuteisimi. Užtenka patampyti.
O mane tampo treti metai labai jau intensyviai. Tik šį kartą, skirtingai nei byloje su tuo VSAT pareigūnu, nesustosiu“, – tokiais žodžiais baigė nuosekliai surašytų teisėsaugos mestų kaltinimų sąrašą jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.