Rokas Galvonas senjorams surengė ypatingą staigmeną: prie restorano nusidriekė eilė (2)

2024 m. spalio 3 d. 11:25
Vienas žinomiausių virtuvės šefų Lietuvoje Rokas Galvonas nusprendė kaip reikiant nudžiuginti pajūrio senjorus. Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga žinomas vyras nusprendė surengti socialinę akciją ir dar kartą įrodyti, kokią didelę meilę ir pagarbą jaučia vyresniesiems.
Daugiau nuotraukų (46)
Palangoje įsikūrusio „Močiučių restorano“ prieigose nusidriekė didžiulė senjorų eilė, kurie buvo vaišinami tradiciniu lietuvišku patiekalu – cepelinais. Pasak R. Galvono, jis su savo kolektyvu turėjo paplušėti kaip reikiant, nes buvo išdalinta virš penkių šimtų porcijų cepelinų.
„Tikriausiai tie, kurie domisi mano veikla, seka mane socialiniuose tinkluose jau ne kartą įsitikino, kad aš jaučiu ypatingą ryšį su senjorais. Mano močiutė – ypatingas žmogus, be kurio aš šiandien nebūčiau savimi. Būtent ji mane motyvavo, atvedė į šį kulinarinį kelią. Tad žinodamas, kad visame pasaulyje minima tokia garbinga diena, norėjau išreikšti socialinę pagarbą ir aš.
O taip pat mūsų restoranas vadinasi „Močiučių restoranas“, tad, kas kitas, jei ne mes turėtume rodyti tokį pavyzdį. Kai pamačiau, kokios eilės nusidriekė, vos paskelbus žinią, kad vaišiname pagyvenusius žmones cepelinais, be galo apsidžiaugiau, nes vadinasi, kažką darome teisingai. Išdalinome net virš penkių šimtų porcijų cepelinų, labai džiaugiuosi, kad tiek žmonių praskaidrinome dieną“, – socialinės akcijos detalėmis dalinasi Rokas Galvonas.
„Močiučių restoranas“ – vienintelis toks restoranas Europoje, kur personale dominuoja močiutės, o jų iš kartos į kartą perduodami receptai atgyja naujomis spalvomis. Pasak restorano įkūrėjo Roko Galvono, ši ilgai puoselėta idėja išties pateisino lūkesčius:
„Mes džiaugiamės, kad kasdien pas mus vyrauja tokia atmosfera, kurios tikrai galėtų pavydėti ne vienas kolektyvas. Mes kasdien keliaujame į darbą lyg į smagiausią nuotykį. Tikriausiai ne vienas susidūrė su tokiu stereotipu, kai vyresnio amžiaus žmones nuolat darbinėje aplinkoje pakeičia jaunesni. Pas mus viskas kitaip ir, žinokit, kad tai yra tikrai sėkminga.
O kai galime įtraukti dar daugiau senjorų, atrodo, kad gyvenime išties darai tai, kas yra prasminga. Daugelis jų jaučiasi vieniši, kartais net neišgali nueiti į kavinę, kažkaip praskaidrinti savo kasdienybės, džiaugiuosi, kad mums nuolatos kyla vis naujų idėjų ir galime prisidėti nors ir šiek tiek prie jų rutinos praskaidrinimo, neabejoju, kad tikrai tą darysime ir ateityje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.