200 svečių ir begalę garsenybių į šventę sukvietęs M. Bertulis: „Pakelti kartelę dar aukščiau bus sunku“

2024 m. spalio 3 d. 20:34
Antrąjį rudens mėnesį prodiuseris ir keliautojas Mantas Bertulis pradėjo siautulingu vakarėliu. Spalio 1-ąją 31-ąjį gimtadienį paminėjęs vyras kolegoms ir bičiuliams surengė tikrą fiestą, kurią pavadino „Bertulinėmis“.
Daugiau nuotraukų (200)
„Didelės reikšmės man gimtadieniai neturi, tačiau tai yra puiki proga suburti žmones, su kuriais per darbų bei įvairių kelionių gausą neišeina taip dažnai susitikti, kaip norėčiau. Visa laimė, jog turiu kažkokį talentą suvienyti daug skirtingų žmonių ir surinkti juos į vieną vietą“, – tokiais žodžiais pokalbį apie ką tik atšvęstą gimtadienį pradėjo žinomas prodiuseris.
Idėja rengti pompastišką gimimo dienos vakarėlį Mantui gimė po visą pasaulį sustingdžiusios koronaviruso pandemijos. Būtent po karantino jis buvo išsiilgęs artimųjų, bičiulių ir kolegų bei pirmą kartą nutarė visus suburti vedinas kilnaus tikslo.
„Seniau turėjau tradiciją gimtadienį sutikti užsienyje, nes norėdavosi pabėgti nuo sveikinimų, tačiau tuomet atėjo karantinas ir viskas užsidarė. Tuomet ir kilo šita idėja suorganizuoti grand gimtadienio fiestą bei suburti žmones į vieną vietą kilniam tikslui.
Nesinorėjo, jog svečiai neštų dovanas, nes man pačiam labiau patinka dovanoti nei gauti jas, tai radau sprendimą – aukoti kažkam, kam to labiau reikia. Pirmais metais tai buvo Rimanto Kaukėno fondas, šiemet paramą skyriau Blue/Yellow paramos fondui. Tai džiugu, kad surinkome net apie 7500 eurų Ukrainai. Manau, kad „Bertulinės“ vyks ir toliau kasmet spalio 1 dieną“, – šyptelėjo jis.
Šventėje, kuri vyko „Kaunas Oldman“ renginių erdvėje , dalyvavo 200 svečių. Tarp jų ir begalė garsenybių. Tai – krepšininkas Darius Songaila su žmona Gintare, keliautojas Aurimas Valujavičius, renginių organizatorius ir vedėjas Jogaila Morkūnas, dainininkė ir renginių vedėja Nijolė Pareigytė, profesionalus pokerio žaidėjas Matas Cimbolas, trijulių treneris Dainius Novickas, Seimo narys Marius Matijošaitis, krepšininkas Domantas Šeškus, atlikėjas Antanas Jakimavičius bei daugelis kitų.
„Buvo labai skirtingų žmonių – nuo Seimo narių iki didžėjų, nuo atlikėjų iki draudimo agentų, nuo menininkų iki sportininkų. Ir visi jie rado bendrą kalbą bei kūrė nuostabią atmosferą. Jau nuo praėjusių „Bertulinių“ kai kurie žmonės man dėkoja už surastus naujus draugus. Kartais mes labai nuvertiname pažintis, o iš tiesų tai itin reikalingas bei stiprus dalykas šiais laikais“, – teigė Mantas.
Susirinkusius linksmino garsios žvaigždės. Scenoje hitais tapusius kūrinius atliko Džordana Butkutė, grupė „Žemaitukai“, Anatolijus, Adrina, Remis Retro bei grupė „Hypocrite“. Prodiuseris neslėpė dėkingumo visiems šiems atlikėjams, sutikusiems jam ir svečiams padovanoti išskirtinius savo pasirodymus.
„Didžiausia dovana tą vakarą buvo visi žmonės, kurie prisidėjo prie šventės bei sutiko neatlygintinai padovanoti tiek savo laiką, tiek savo talentą. Atlikėjų pasirinkimas vis tiek diktavo tuos žmones, kuriuos pažįstu asmeniškai. Aišku, kiek palengvino situaciją tai, jog vienas iš „Hypocrite“ grupės narių Antanas yra mano kambariokas, su Remiu Retro mes keliavome po Jamaiką, tai išprašiau jų draugiškai išbėgti į sceną.
Su „Žemaitukais“, Anatolijumi ir Adrina šią vasarą dirbome ir „Kitokiuose pasikalbėjimuose“. Na, o su Džordana Butkute, kažkaip palaikome dalykinius, bet šiltus santykius jau kuris laikas. Beje, mūsų gimtadieniai skiriasi tik per dvi dienas. Kitais metais pakelti kartelę dar aukščiau – bus sunku“, – šyptelėjo jis.
Pasiteiravus, kiek tokia šventė jam atsiėjo, Mantas teigė dar nenorįs apie tai galvoti, tačiau svarbiausia jam yra tuo momentu išgyventos emocijos, kurios atmintyje išliks dar ilgai.
„Kadangi tokios šventės vyksta tik kartą metuose, tai ir negaili pinigų tam. Norisi padaryti įsimintiną šventę draugams, bičiuliams, kolegoms, partneriams, padėkoti už prabėgusius metus. Nežinau tiksliai, kiek kainavo, dar nesinori gadintis sau nuotaikos ir skaičiuoti“, – pokalbį baigdamas šyptelėjo jis.
Kaip ir pinigų, taip ir metų Mantas neskaičiuoja. Žinomas vyras tikina, kad kiekvieni metai jam atneša vis kažką naujo ir būna vis geresni.
„Skaičiai pase manęs tikrai negąsdina, nes žinau, jog kiekvienus metus pragyvenu tikrai turiningai ir iš jų pasiimu maksimaliai ką galiu. Drąsiai galiu sakyti, kad kiekvieni praėję metai man yra geresni už prieš tai buvusius. Vis atrandu naujų įdomių žmonių, veiklų, idėjų, krypčių bei stengiuosi neužkerpėti. O šiaip, manau, 31-eri – dar pats gazas“, – pozityviai kalbėjo jis.
Nors lūkesčių kitiems metams Mantas niekuomet nekelia, tačiau iki 40-mečio jis turi išsikėlęs vieną tikslą, kurį pasiekti kasmet prodiuseriui tampa vis lengviau.
„Pas mane gyvenime labai daug spontaniškumo. Ir, jeigu kalbėtume prieš trejus metus ar net prieš metus, viskas pas mane būtų kitaip. Todėl, kai žinau ant kiek greitai šitas pasaulis sukasi ir kaip sparčiai viskas keičiasi, net neapsikraunu su savo užmojais.
Vienintelis gal ilgalaikis mano tikslas – aplankyti visas pasaulio valstybes iki 40 metų ir pakeliauti su kuo įmanoma daugiau įdomių bei daug ką pasiekusių žmonių, nes man čia pats geriausias gyvenimo universitetas. Ir, aišku, jau norisi sėslumo santykiuose. Daugiau viskas bus, kaip bus“, – su šypsena pokalbį baigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.