Tobulas efektas
Ji sako labiausiai pasiilgstanti pagal autentišką receptą pagamintos, šviežios duonos, kurios masinės gamybos vietose rasti neįmanoma, todėl žinoma moteris jau ne vienerius metus renkasi tradicines vertybes saugančią kepyklėlę.
Pašnekovė užsiminė, jog jai svarbūs kepinių ingredientai, skonis, pagaminimo laikas. T. Lavrinovič vertina, kad yra vietų, kur ji rytais gali įsigyti rankų darbo, naktį iškeptų skanėstų.
Apie tai kalbėjo ir į atnaujintų tikros duonos ir legendinių tortų namų „Mon Ami“ atidarymą sostinėje, „Šiaurės miestelyje“ susirinkę kiti žinomi svečiai – baleto primarijus Nerijus Juška su žmona Agne, aktorė ir dainininkė Lina Rastokaitė, televizijos laidų vedėja Renata Šakalytė Jakovleva, aktorė Lina Bražinskaitė, atlikėja Diana Dargienė, aktorė Redita Dominaitytė. Į šventę užsuko ir verslininkė, drabužių kūrėja Erika Vitulskienė.
„Švieži gaminiai net kitaip kvepia, traška pjaustomi. Jų visada vežamės vykdami pas tėvus ar serviruojame laukdami svečių namuose“, – patikina Juškų šeimyna.
A.Juškienės favoritas ne vieną skanėstų butiką visoje šalyje turinčioje kepykloje yra saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė su kietuoju sūriu. Ją yra naudoja su keturių arba septynių grūdų duona.
Aktorė R. Dominaitytė prisipažino esanti akimirkos efekto gerbėja, todėl jai greitai paruošiamų užkandžių – duonos bei užtepėlių, derinai yra vienas pirmųjų pasirinkimų tiek kasdien, tiek laukiant svečių.
„Kartą mane draugai pavaišino butike ruoštos duonos su kanapėmis kąsneliais, pagardintais silkės gabalėliais. Iš pirmo žvilgsnio kukliai atrodančios vaišės buvo vienas ryškiausių ir prabangiausių užkandžių, kokį tik yra tekę ragauti“, – pasakoja pašnekovė.
Atsipalaidavimo zona
R.Dominaitytė šmaikštavo esanti priklausoma nuo alyvuogių, keptos ar šviežios juodos duonos ir šaltibarščių.
„Tai – mano atsipalaidavimo zona, kurioje mėgstu papiktnaudžiauti, – šypsosi R. Dominaitytė, – O kas liečia saldumynų gamybą... Man tai – gryna, nesuvokiama matematika: aiškus eiliškumas, jokios improvizacijos. Niekada to daryti nebandau ir labai vertinu žmones, išmanančius šią sritį bei gebančius kaskart idealiai pakartoti tą patį gaminio skonį“.
Apie tai, kad meistrai yra įgudę atkurti vaikystės prisiminimus, užsimena L. Bražinskaitė. Tą ji labiausiai pastebi duonoje ir „Napoleono“ torte.
Modernumo dvelksmą ir šiuolaikinius sprendimus atidarymo viešnios sako randančios kruasanuose, kanelėse, pistacijų torte.
„O mano silpnybė yra šiame butike ruošiamas obuolių pyragas“, – atvirauja R. Šakalytė Jakovleva.
Greta 16 natūralios duonos rūšių, butiko asortimente yra gausybė kitų gaminių – tortai, pyragai, pyragėliai, kišai, koldūnai bei kiti skanėstai. Šio sezono naujiena – vieno kąsnio užkandžiai – vos per kelis mėnesius tapo tikru hitu.
„Mūsų prioritetas – skonis ir kokybė. Visada pirmiausia ieškome tobulų derinių, o tik tada skaičiuojame sąnaudas. Naudojame tik natūralius produktus: ant kraiko auginamų vištų kiaušinius, tikrą pieną, lietuvišką sviestą. Net uogienes tortams gaminame patys“, – dalijasi kepyklėlės „Mon Ami“ vadovė Elena Anilionienė.