R. Dominaitytės spektaklyje – būrys garsenybių: atvyko ir retai viešumoje matoma J. Statkevičiaus mama

2024 m. rugsėjo 23 d. 11:45
„Knygos teatras“ atsinaujina ir ruošiasi įspūdingai premjerai – apie tai publikai pranešė jo įkūrėja, aktorė Redita Dominaitytė, pakvietusi moterišką kolektyvą į jau legendiniu tapusio spektaklio „Meno pauzė“ peržiūrą Kauno Botanikos sode.
Daugiau nuotraukų (65)
„Kartu pristatydama naująjį sezoną, siekiau, kad mus suptų natūralus grožis. Gamta ir oras mums tokią išskirtinę galimybę padovanojo“, – kalbėjo talentinga pašnekovė.
Ji, žiedų apsuptyje, ne tik įkvėpė damas nuotaikingai „pasišnekėti“ jautriomis temomis, bet ir supažindino su atsinaujinusiu „Meno pauzės“ kolektyvu: nuo šiol spektakliuose R. Dominaitytės partnerėmis tampa aktorės Justė Zinkevičiūtė bei Inga Maškarina.
R.Dominaitytė džiaugiasi, kad drąsus, atviras, bet kartu nuoširdus interaktyvus kūrinys sulaukia vis daugiau publikos dėmesio. Šįkart tarp svečių buvo galima išvysti dizainerio Juozo Statkevičiaus mamą Vandą, švenčių planuotoją Ingą Budrienę, aerobikos pradininkę Joaną Bartaškienę.
„Vadinasi, tema, kuria dalinamės, iš tiesų yra aktuali“, – pastebi R. Dominaitytė, pridurdama, jog spektaklis gimė iš asmeninės jos, bičiulių ir teatro gerbėjų patirties.
Anot aktorės, tai yra interaktyvi komedija apie sudėtingiausius moterų gyvenimo etapus. Apie pauzes, kurios ištinka santykiuose, kūne ir kūryboje. Apie bėgantį laiką, skaudžias krizes, kurios priverčia sustoti. Ir apie solidarumą, kuris padeda vėl paspausti mygtuką „play“. Juk bet kokia pauzė vis dar yra gyvenimas.
„Jame yra momentų, kurie kiekviename pristatyme kinta ir gali nuvesti netikėtais keliais“, – apie tai, kad „Meno pauzė“ kaskart yra ir improvizacijos rezultatas, sako aktorė.
Dar viena aktuali „Knygos teatro“ naujiena – premjera „Veros gyvenimo filma“, skirta prisiminti vieną ryškiausių tarpukario Kauno asmenybių, fotomenininkę Veroniką Šleivytę.
Biografine paroda – spektakliu pavadintas teatro kūrinys jau netrukus bus pristatytas JAV – Čikagoje, Vašingtone, Klivlande, Minesotoje ir Niujorke.
„Gastrolės už Atlanto yra gražus skrydis pačiam teatrui, o pasakojimas apie moterį, peraugusią laikmetį, nebijojusią savo homoseksualumo, atverčia dar vieną įspūdingą puslapį teatro gyvenime“, – sako R. Dominaitytė.
Jau yra suplanuotos ir premjeros Lietuvoje.
„Mūsų spektakliai dažnai pristatomi netradicinėse erdvėse. To sieksime ir naujame sezone, kuriame žiūrovų laukia dar ne vienas malonus netikėtumas“, – patikina R. Dominaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.