Į kliniką Kaune rinkosi žinomos moterys: Giulija su dukra atrodė tarsi dvynės (1)

2024 m. rugsėjo 13 d. 10:04
Nemiga, energijos stoka, papilkėjusi veido oda, karščio bangos, nuotaikų kaita – visa tai yra nesvetima šiuolaikinei, aktyviai, net ir labai savimi pasitikinčiai moteriai.
Daugiau nuotraukų (58)
„Tai temos, apie kurių būryje stengiamasi neaptarinėti. Jos vis dar laikomos nepatogiomis. Draugės dažnai savo rūpesčiais bei patirtimi pasidalina tarpusavyje, o visuomenės akyse stengiasi kurti nepažeidžiamų, tobulų įvaizdį“, – pastebi aktorė Lina Bražinskaitė, pakvietusi dailiosios lyties atstoves, norinčias aktualias medicinos bei technologijų naujoves, palankias sveikatai bei grožiui, sužinoti iš profesionalų lūpų.
Paslaptis – kišenėje
Į kvietimą apsilankyti „Sokrato“ klinikoje atsiliepusi dainininkė Donata Virbilaitė įsitikinusi, jog skirtingais gyvenimo tarpsniais moterų laukia vis kitokie išbandymai.
„Paauglystė, motinystė, branda – svarbūs, bet skirtingo dėmesio reikalaujantys etapai. Dabar jau žinau, kad sveikata yra pirmoje vietoje, o visa kita gali palaukti“, – įsitikinusi pašnekovė.
Dėl didelio užimtumo dabar jai aktualu tiesiog būti tvarkingai, geros nuotaikos ir pailsėjusiai. Tam, kad jaustųsi sau patinkanti, D. Virbilaitė kasdien naudoja toniką ir kremą. Naujausias jos atradimas, rekomenduotas „Sokrato“ kosmetologės Vitalijos Vaitkevičienės, yra odą atstatantis serumas su bioplacenta.
„Padėtį visada pataiso kišenėje turimas raudonas lūpdažis!, – šypsosi dainininkė, – Nors, tiesą pasakius, moterims, besirūpinančiomis savimi, iš tiesų kyla daug iššūkių. Juk vien norint atrodyti tvarkingai reikia ir kirpėjo, kosmetologo, pedikiūro, manikiūro, blakstienų priauginimo, ir daugybės kitų meistrų pagalbos. O jei siektume tobulumo, iš salonų apskritai neišeitume“.
Jai antrina ir L. Bražinskaitė, sakanti, jog moteriškumą puoselėti reikia ir fiziškai, ir dvasiškai. Aktyvus gyvenimo būdas, smalsumas, sveikatą tausojantys įpročiai, poilsis, mokymasis, grožio procedūros yra neatsiejama viso to dalis.
„Rūpinimasis savimi yra gyvenimo filosofija. Sportas mane lydi nuo keturių metų, o mitybos įpročiai kito kartu su amžiumi ir įgytomis žiniomis“, – sako aktorė.
L.Bražinskaitė džiaugiasi pagaliau įveikusi šalčio baimę ir pradėjusi mėgautis kontrastiniu dušu. Rytus aktorė neretai pradeda odos kraujotaką suaktyvindama ledukais, padeda ir dekolte bei veido odos pažnaibymas.
„Stengiuosi išsimiegoti, nenukrypti nuo savo susikurtos rutinos ir vengti streso. Žinoma, viskas nublanksta prieš situacijas, susijusias su vaikais. Nori, kad jiems visada sektųsi, bet, jei kyla nors menkiausias rūpestis, mamoms išgyvenimų būna labai daug“, – pastebi aktorė.
Perversmas moterų gyvenime
Pastaruoju metu L. Bražinskaitė daug skaito apie kortizolio kiekio pokyčio poveikį organizmui. Šio hormono mažinimas, anot pašnekovės, yra jos duoklė organizmui.
Mokslinė literatūra nurodo, jog per didelis kortizolio kiekis lemia nerimą, miego sutrikimus, hormonų disbalansą, vaisingumo problemas ir kitus negalavimus. Kartais, pasak klinikos ginekologės Linos Mockevičienės, visa tai tenka taisyti gydant. Viena iš veiksmingų inovacijų, anot jos, yra bioidentiškų hormonų terapija, tinkama tiek vyrams, tiek moterims, kai jų hormonų kiekis sumažėja arba išsibalansuoja.
„Gydymas bioidentiškais hormonais yra labai naujas dalykas Lietuvoje. Tai natūralu, sveika ir parenkama labai individualiai. Anksčiau, pavyzdžiui, menopauzės simptomais besiskundžiančioms moterims galėjau skirti tik pakaitinės hormonų terapijos priemones – dideles, standartines jau sukomplektuotų hormonų dozes. Taikydama bioidentiškų hormonų terapiją, hormonus ir jų kiekius galiu parinkti labai tiksliai ir individualiai pagal atliktą kraujo tyrimą ir esamus nusiskundimus, – sako L. Mockevičienė, – Kūrybiškam terapiniam darbui įkvepia ir galimybė ne tik panaikinti hormonų disbalanso sukeltus simptomus, bet ir išspręsti seksualinės funkcijos sutrikimus ypač vyresnio amžiaus moterims ir vyrams, kas iki šiol nebuvo įmanoma taikant pakaitinės hormonų terapijos priemones“.
Dainininkė Aušrinė Gerikienė patikino, jog tai, ką išgirdo iš specialistės, jai prilygo metų atradimui. Jos teigimu, hormonų pokyčiai organizme sukelia nemenką diskomfortą, todėl nereikėtų į tai numoti ranka.
Pašnekovė pasakojo neseniai išgirdusi, jog jaunesnėms moterims profilaktiškai daugybę metų reikėtų gerti kraujažolės arbatą tam, kad ateityje į gamtos nulemtus pokyčius reakcija būtų kuo palankesnė savijautai.
Ragina nepamiršti
Verslininkė, plaukų priauginimo meistrė Gintarė Armalė paatviravo jau kurį laiką esanti nuolatinė klinikos viešnia, nes joje randa visas būtiniausias paslaugas nuo šeimos medicinos iki grožio procedūrų.
Anot jos, klinikoje dirba nuostabūs daktarai, kurie geba net ir skausmingiausius ritualus, tokius, kaip galvos odos PRP, padaryti komfortabiliais.
„Bandžiau šias procedūras ir, dėl itin gerų rezultatų, planuoju tęsti kursą. Klinika naudoja šveicarišką aparatą, kurio vienintelio sistema pagrįsta moksliniais tyrimais, o man tai – patikimumo klausimas“, – tvirtino G. Armalė.
Dabar jos dėmesyje yra intraveninė terapija su NAD+. Pastarasis yra svarbus kofermentas, susijęs su niacino B3 vitamino, kuris reguliuoja pagrindinius žmogaus organizmo metabolizmo procesus, palaiko energijos lygį ir svarbiausias biologines funkcijas, įskaitant ilgaamžiškumą. Jo trūkumas gali neigiamai paveikti sveikatą ir gyvenimo trukmę, sumažindamas energijos lygį, didindamas nutukimo ir ligų riziką. Tyrimai rodo, kad su amžiumi NAD+ kiekis organizme mažėja.
„Geriau būtų negražiai, bet sveikai ir laimingai“, – neabejoja operos solistė Monika Falcon.
Tam pritaria ir aktorė Sandra Daukšaitė Petrulėnė. Jos nuomone, gražus žmogus yra džiaugsmingas, o iš juoko susidarančios raukšlelės yra ilgo bei prasmingo gyvenimo liudininkės.
Pašnekovė patikina, jog daugelis iš mūsų žino teisingų sprendimų receptus, bet ne visada turi jiems laiko. Aktorė mėgsta gryną orą, pasivaikščiojimus, veido masažus bei natūralumą. Jos įsitikinimu, šiais laikais labai svarbu mokėti atsirinkti informaciją bei domėtis naujovėmis, nes mokslas praeities atradimus neretai paneigia arba jie nūdienai būna nebeaktualūs.
Apie tai, kaip pasikeitė odontologija, viešnioms pasakojo „Sokrato“ klinikos gydytoja Jonė Balasevičiūtė – Firantienė. Specialistės teigimu, kasdienėje burnos priežiūroje yra svarbu pasirinkti tinkamą šepetuką, geriausiai – vieno dakties.
„Mūsų klinikos kėdėje griūna daug mitų“, – patikina gydytoja.
Kaip ir visos pašnekovės, sveikatos svarbą įvardino ir dainininkė Giulija. Jai taip pat reikšmės turi meilė darbui bei artimieji.
„Žinoma, visos stengiamės sportuoti, prižiūrėti kūną ir veidą, pasilepinti procedūrose, nepamiršti sveikos mitybos, miego, režimo. Nors viską suderinti kasdien pritrūksta laiko, tikiu, kad vis tiek nuoširdžiai stengiamės“, – šypsosi Giulija.
Sveikatai palankiomis naujienomis domėjosi ir rašytoja Jovita Mazina, aktorė Rita Sekmokienė, grožio salono savininkė Vaida Norkūnaitė, ilgalaikio makiažo specialistė Juana Balkevičienė, advokatė Aušra Ručienė bei kitos damos.
klinikažinomos moterysgrožis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.