Rašytojos Vaivos Rykštaitės šeimoje – šventė: pasidalijo jautriu įrašu

2024 m. rugsėjo 12 d. 20:25
Lrytas.lt
Rašytojos Vaivos Rykštaitės (39 m.) šeimoje – džiugios nuotaikos. Kartu su vyru virtuvės šefu Michaelu Winderiu ji švenčia dešimtąsias vestuvių metines.
Daugiau nuotraukų (17)
Socialiniame tinkle „Instagram“ Havajuose gyvenanti žinoma moteris atviravo, kad alavines vestuves atšventė paprastai – namuose mėgavosi kinišku maistu.
Kiek vėliau Vaiva pasidalijo ir jautriu įrašu, kuriame prakalbo apie santuokoje išmoktas pamokas. Įrašu ji sutiko pasidalinti su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais.
„10 metų yra per mažai, kad galėčiau kalbėti apie sėkmingos santuokos paslaptis, bet pakankamai ilgai, kad galėčiau pasidalinti išmoktomis pamokomis. Pavyzdžiui: nepasakoti draugėms apie nesutarimus šeimoje.
Nes PMS’o arba pykčio įkarštyje galima viską nupaišyti kraupiai arba liūdnai. Tada draugė vyrą pasmerks, arba pasmerks mane „kodėl tu dar su juo?“ , kai kitą dieną pas mus vėl medaus mėnuo aš jau nebesuprasiu apie ką ji kalba.
Todėl seniai užrišau skundus apie vyrus bobų rateliuose. Ir tai nereiškia, kad neturiu kuo skųstis, nesipykstame ar nebūna liūdnų dienų. Tačiau dabar pasipasakoju tik pačiai artimiausiai draugei, kuri mane pažįsta beveik taip pat gerai kaip aš save.
Kas yra sėkminga santuoka? O kas yra laiminga? Čia turbūt reikėtų klausti apskritai, tada kas yra sėkmė ir laimė ir matuoti pagal tai.
Šiuo metu man sėkminga santuoka yra ne tokia, kurioje viskas lengva (norėčiau, kad būtų lengviau!), bet tokia, kurioje abu partneriai turi vietos augti tiek drauge, tiek kaip individai ir jaučiasi mylimi, saugūs.
Per 10 metų daug patirta: skraidančių indų, aistros ir begalinio švelnumo, kuris randasi tik pažinus kito žmogaus sielą.
Bet dažnai man vis tiek atrodo, kad čia ne mudu vedę, o mano tėtis vedė mano vyro mamą, ir mūsų tėvai keistai manifestuojasi mumyse, mūsų santykiuose, ir mes vis bandome būti tėvai savo tėvams tuo pačiu būdami vienas kito meilužiai ir vaikai ir verslo partneriai.
Beje, man labai patinka žodis vedę, nes šiais laikais juk ne tik vyras veda moterį, bet mes vedame vienas kitą, lyg aklas aklą, suklupdami, ir svarbiausia ne kur nueisime, o mėgautis pačiu vedimu, nepamirštant kartais pašokti“, – dalijosi V.Rykštaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.